Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Πώς να ανιχνεύετε ότι κάποιος λέει ψέματα;

Κάποιες φορές η χρήση ενός ανιχνευτή ψεύδους είναι περιττή (εκτός από καθόλου πρακτική). Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν… είναι εκπαιδευμένοι στο να λένε ψέματα και αυτό είναι φανερό από τη γλώσσα του σώματός τους.
Έτσι, με μερικές απλές παρατηρήσεις, μπορεί κάποιος να σχηματίσει μια -αν όχι ρεαλιστική- επαρκή άποψη για το αν ο συνομιλητής του ψεύδεται τη στιγμή που του μιλά.
Είναι αρχικά σημαντικό να «ανιχνευθούν» τα συναισθήματα που υποδηλώνονται από τον υποψήφιο ψεύτη. Νευρικότητα, ανασφάλεια, άγχος και φόβος είναι μερικές από τις χαρακτηριστικότερες συναισθηματικές καταστάσεις που οδηγούν συχνά στο ψέμα.

Ένα χαμόγελο μπορεί επίσης να πει πολλά. Μελέτες δείχνουν πως όταν κάποιος ψεύδεται και χαμογελά, συνήθως αποκαλύπτει μόνο την άνω οδοντοστοιχία του. Αντίστροφα, κάποιος που χαμογελά με όλο του το πρόσωπο (φαίνονται και οι δύο οδοντοστοιχίες και σχηματίζονται ρυτίδες) είναι πιθανότερο να λέει την αλήθεια.
Ο «ψεύτης» επίσης τείνει να κρατά τους ώμους του κατεβασμένους ενώ μιλά και να κρατά τους αγκώνες κοντύτερα στο σώμα του. Ύποπτες στάσεις είναι επίσης όταν κάποιος κρατά τα χέρια του σφιχτά και ενωμένα μπροστά στο σώμα του ή σταυρωμένα στο στήθος του.
Πάλι μέσω μελετών, έχει παρατηρηθεί πως όταν οι άνθρωποι ψεύδονται, κρατούν τις παλάμες τους κλειστές, αγγίζουν τη μύτη τους ή απασχολούνται με κάτι φαινομενικά ανεξάρτητο της συζήτησης με απόλυτα νευρικό τρόπο.
Για τους πολύ προσεκτικούς παρατηρητές, σημαντικό στοιχείο είναι τα μάτια. Όταν κάποιος κρατά τα μάτια του μισόκλειστα ή τα ανοιγοκλείνει συχνά, σημαίνει πως πιθανώς λέει ψέματα.
Τέλος, όσον αφορά στις γυναίκες, παρατηρήθηκε πως συνηθίζουν να παίζουν με τα μαλλιά τους ενώ ψεύδονται

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.