Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αρρώστιες διατροφή και πεπτικό σύστημα

Πριν από καιρό μια φίλη μου με ρώτησε αν υπάρχει κάτι φυσικό για τον πονοκέφαλο.
Εγώ της πρότεινα να δοκιμάσει μέντα τα βράδια (έχει χωνευτική και χαλαρωτική δράση).
Αρκετά άρθρα αναφέρουν ότι ο πονοκέφαλος όπως και οι περισσότερες ασθένειες, μπορούν να προκληθούν από πεπτικά προβλήματα, εξαιτίας της λανθασμένης σύγχρονης διατροφής μας. Όταν με συνάντησε έπειτα από λίγο καιρό, μου ανάφερε ότι οι πονοκέφαλοι έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Για μένα όμως θα πρέπει να προσέχει περισσότερο και τη διατροφή της, όπως όλοι μας φυσικά. Τι εννοώ; Να ενημερωθούμε και να ενδιαφερθούμε περισσότερο σχετικά με την διατροφή μας….

Ας δούμε λοιπόν κάποια από τα λάθη που κάνουμε χωρίς να το γνωρίζουμε, με το ακόλουθο παράδειγμα από την καθημερινή ζωή:

Θα μιλήσουμε για τον αμερικανό άνθρωπο του κρέατος και των πατατών(και όχι μόνο!).

- "Γεια σου αγάπη μου! Είχα μια δύσκολη μέρα και πεθαίνω από την πείνα!"

Μα και βέβαια πεινάει. Δεν τρώει σωστά και είναι ανίκανος να χωνέψει, να αφομοιώσει την τροφή του και να αποβάλει τα απόβλητα αποτελεσματικά, εξαιτίας του τρόπου ζωής του. Ποια θα εξηγήσω αργότερα, αλλά πριν φτάσουμε σε αυτό, ας ταΐσουμε αυτόν τον πεινασμένο κουρασμένο άνθρωπο του κρέατος και της πατάτας.
Έτσι για να είναι μια αγαπημένη σύζυγος, του δίνει μια μεγάλη μερίδα κρέας και πατάτες.

Λοιπόν ο πρώτος χρυσός κανόνας για την αποτελεσματική πέψη είναι:
ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΜΕ ΑΜΥΛΟ.

Το κρέας απαιτεί για την πέψη ένζυμα πρωτεΐνης και οι πατάτες απαιτούν ένζυμα αμύλου. Όταν τα ένζυμα αυτά είναι μαζί, αλληλοεξουδετερώνονται μεταξύ τους και η τροφή σας αποσυντίθεται. Αντί να αφομοιωθεί από τα ένζυμα, θα αποσυντίθεται με κακά βακτηρίδια.
Επίσης, η ανάμειξη διαφόρων τύπων συμπυκνωμένων μαγειρεμένων φαγητών, απαιτεί περισσότερη ενέργεια για τη χώνεψη, από την ενέργεια που δίνεται σε αντάλλαγμα.

Ένα άλλο πρόβλημα: Δεν είναι μόνο τα εσωτερικά ένζυμα του σώματος ουδετεροποιημένα, αλλά και το μαγειρεμένο φαγητό έχει τα φυσικά του ένζυμα κατεστραμμένα με το μαγείρεμα. (Η τροφή σας έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να αποσυντεθεί λόγω αυτού). Αυτό σημαίνει ότι η τροφή δεν αφομοιώνεται μέσα από την ενζυματική διαδικασία, αλλά τώρα έχει διασπασθεί από κακά βακτηρίδια που οδηγούν σε έλκη, φλεγμονές, λοιμώξεις, φούσκωμα, δυσκοιλιότητα, διάρροια, μύκητες, κλπ. Αυτό που έχετε είναι πεπτικές διαταραχές από το στόμα σε όλη τη διαδρομή έως το ορθό.

Ένας άλλος σημαντικός κανόνας: πάντα παίρνεται ένα ποιοτικό προϊόν με ένζυμα σε κάθε γεύμα μαγειρευμένου φαγητού. Θυμάστε όταν ήσαστε νέοι και μπορούσατε να φάτε μία ολόκληρη πίτσα; Δοκιμάστε το σήμερα και δείτε πώς αισθάνεστε. Πολύ απλά δεν παράγουμε ένζυμα όπως κάναμε όταν ήμασταν νέοι.

Οπότε ας πάμε πίσω στον άνθρωπο του κρέατος και των πατατών.
Έχει αρχίσει να τρώει το φαγητό του και ο ίδιος αρχίζει να αισθάνεται καλύτερα, διότι η γλυκόζη έχει αρχίσει να ανεβαίνει και έτσι αισθάνεται πιο δραστήριος.

-Η σύζυγός του λέει, "Αγάπη μου, θα σου άρεσε να έρθεις μαζί μου απόψε για μία βόλτα; Δεν έχουμε πάει το τελευταίο καιρό.
-" Σίγουρα αγάπη μου " συμφωνεί. Η σύζυγός του τελειώνει το φαγητό και ξεκινά το καθάρισμα των πιάτων και ο άνθρωπος του κρέατος και των πατατών έχει σχεδόν τελειώσει το βραδινό του και η γυναίκα του λέει
-"Αγάπη μου, χόρτασες;" Και φυσικά εκείνος ρεύεται.

Αλλά καθώς το γεύμα συνεχίζεται, αυτός αρχίζει να γίνεται όλο και πιο κουρασμένος.
Ο κακομοίρης! Όσο και να φάει δεν μπορεί να πάρει την ενέργειά του πίσω. Η τροφή του έχει είδη αρχίσει να αποσυντίθεται λόγου του χαλασμένου πεπτικού συστήματος.
Χωνεύουμε την τροφή μας με τα ένζυμα, ή διασπάτε λόγω σήψης με τα κακά βακτηρίδια.
Ο σκοπός του φαγητού είναι να ταΐσει το σώμα όχι να το γεμίσει.

-"Αγάπη μου, εγώ θα τελειώσω τα πιάτα και θα πάμε για ένα περίπατο με τα πόδια!" Λέει αυτή.
- «Χμ αγάπη μου δεν ξέρω. Νιώθω πολύ κουρασμένος για να πάω για έναν περίπατο. Νομίζω ότι απλώς θα κάτσω εδώ λίγο για να χωνέψω », απαντά.

Βλέπετε ο άνθρωπός μας δεν έχει φάει με ουσιαστικό τρόπο και η ροή του αίματος μειώνεται στα άκρα και στα όργανα του και αυξάνεται στο πεπτικό σωλήνα.
Αυτή είναι, η απάντηση του οργανισμού του για να μειώσει την αποσύνθεση του φαγητού, έτσι ώστε η τοξιναιμία (δηλητηρίαση του αίματος), να μη κλιμακωθεί.
Η μειωμένη ροή αίματος προκαλεί μείωση του οξυγόνου στα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του, κάνοντας τον να είναι πολύ κουρασμένος. Το σώμα του δεν θέλει να τον σαπίσει περισσότερο από ό,τι είναι ήδη.
Μέχρι τώρα, έχετε μάλλον καταλάβει ότι έπρεπε να χαλαρώσει την ζώνη του μερικούς πόντους παραπάνω. Η αποσύνθεση των τροφίμων τρέφει τα κακά βακτήρια που παράγουν αέρια που θα τον ανατινάξουν σαν μπαλόνι μέσα σε λίγα λεπτά. Μετά από λίγο ένα γουργουρητό ξεκινά και το τραπέζι αρχίζει να κουνιέται …
Η σύζυγός του γυρίζει και βλέπει με τρόμο τον άντρα της, με το ένα χέρι στην κοιλιά του και το άλλο πάνω από την καρδιά του με ένα βλέμμα δυσφορίας στο πρόσωπό του.
Και ... KA-BOOM! Αφήνει ένα αέριο. Το αέριο ήταν τόσο έντονο που τον έριξε πάνω στον καναπέ. Αυτό ίσως είναι καλό αυτό για τρεις λόγους - μπορεί να μην είχε μετακινηθεί όλη τη νύχτα - μπορεί να τραβήξει τώρα τη ζώνη του επιπλέον πόντους και – για την πίεση που ήρθε από την καρδιά του. Εκατοντάδες άνθρωποι τη μέρα επισκέπτονται τις έκτακτες ανάγκες νομίζοντας ότι έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή όταν όλα είναι μια επίθεση φυσικού αερίου.

-«Είσαι καλά, γλυκέ μου;" Ρωτάει από την κουζίνα. 
Η πίεση έχει φύγει, αλλά νιώθει ακόμα λίγο σάπιος.
-"Νομίζω ότι θα μείνω ξαπλωμένος στον καναπέ να ξεκουραστώ για λίγα λεπτά (ώρες)», απαντά.

Λοιπόν, το μαντέψατε. Λίγα λεπτά αργότερα πριονίζει ξύλα, ροχαλίζοντας για να νικήσει τη μπάντα.
Ξέρετε γιατί ροχαλίζει; Η πέψη του φαγητού δεν έγινε με τα ένζυμα. Αποσυντίθεται με κακά βακτηρίδια. Έτσι, τα κακά βακτήρια διέσπασαν τη τροφή αφήνοντας πίσω τοξικά αέρια και απόβλητα, η οποία προκαλεί αυξημένη οξύτητα (ανισορροπία pH) και μειωμένο οξυγόνο. Το ροχαλητό προκαλείται από την εξαντλημένη κατάσταση του, από προβλήματα ιγμορείου και έλλειψη οξυγόνου. Μάχεται για τη ζωή του, είτε το συνειδητοποιεί, είτε όχι.

Έτσι λοιπόν, είναι 11 μ.μ. και ώρα για ύπνο. Η σύζυγός του τον ξυπνά απαλά, αλλά αυτός είναι γκρινιάρης σαν αρκούδα.
Γιατί; Γιατί κανείς δεν αισθάνεται καλά όταν είναι κουρασμένος και τοξινομένος. Θυμηθείτε το δίκτυο αποβολής του αποθήκευε για χρόνια και είναι τώρα μια καταβόθρα που γεννά ασθένειες.
Ξέρετε πώς τελειώνει η ιστορία. Μια ακόμη ανεκπλήρωτη νύχτα με την αγαπημένη του σύζυγο. Και φυσικά το περπάτημα είναι σε αναμονή.
Ο κύκλος συνεχίζεται. Ξυπνά το επόμενο πρωί κουρασμένος όπως όταν πήγε για ύπνο.
Το σώμα του δεν μπόρεσε να ξεκουραστεί, να αναρρώσει ή επιδιορθωθεί, γιατί δούλευε υπερωρίες σε αυτή τη τοξική κατάσταση.

Α, και να αναφέρω ότι, θα πρέπει καλύτερα να μην μιλήσετε μαζί του μέχρι να πάρει τον πρωινό καφέ του. Αισθάνεται ότι χρειάζεται καφέ για να δραστηριοποιήσει την εξαντλημένη του κατάσταση πριν να μπορέσει να συμμετάσχει στη ζωή.

Ο καφές είναι ένα διεγερτικό. Δεν δίνει οξυγόνο ή τροφή στο σώμα, αλλά όταν χτυπά το συκώτι αυξάνει το μεταβολισμό του, δίνοντας του μια ψεύτικη αίσθηση ενέργειας που είναι απλά κλεμμένη από αυτό το όργανο.

Τελικά, κάτι θα πρέπει να του δώσουν, αν εξακολουθήσει αυτό το δρόμο.

http://www.ftiaxno.gr/2010/12/blog-post_27.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.