Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

“Ξεμπλοκάρει” και συνεχίζεται η κατασκευή του Γυμνασίου Μεσαριάς Σαντορίνης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

“Ξεμπλοκάρει” και συνεχίζεται η κατασκευή του Γυμνασίου Μεσαριάς Σαντορίνης

Η διαδικαστική εμπλοκή, που προέκυψε στην εργολαβία της κατασκευής του γυμνασίου της Μεσαριάς Σαντορίνης, αντιμετωπίσθηκε και έτσι το έργο μπορεί να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε δημοπρατήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων, βασιζόμενη σε παλαιότερη δέσμευση του ΟΣΚ ότι θα χρηματοδοτήσει ο ίδιος ο Οργανισμός το κόστος κατασκευής του. Όπως, όμως, συνέβη με εκατοντάδες έργα στην Ελλάδα στον τομέα της σχολικής στέγης αλλά και γενικότερα στα έργα υποδομής, οι υποσχέσεις και οι προεκλογικές δεσμεύσεις του 2009 απαιτούσαν πολλούς κρατικούς προϋπολογισμούς προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή τους. Δημιουργήθηκε, έτσι, η ανάγκη ένταξης του έργου στο ΠΕΠ, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση του και να ολοκληρωθεί. Η δρομολόγηση αυτής της λύσης προϋπέθετε την αντιμετώπιση μιας τυπικής εκκρεμότητας που αφορούσε στην επικαιροποίηση της μελέτης του έργου.

Στο ερώτημα που απεύθυνε  η Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου προς την Ειδική Υπηρεσία Θεσμικής Υποστήριξης του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας υπήρξε θετική απάντηση και, έτσι, δόθηκε το ‘πράσινο φώς’ για την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ.
Η εξέλιξη αυτή απαντά με τον καλύτερο τρόπο στην δικαιολογημένη αγωνία των μαθητών και των γονιών τους καθώς και της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και στο καθολικό αίτημα της Σαντορινιάς κοινωνίας για σύγχρονη σχολική στέγη στο νησί.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.