Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Καύσεις κοιλιακού λίπους τρώγοντας μύρτιλλα

Τα μύρτιλλα, μειώνουν το κοιλιακό λίπος







Μία νέα έρευνα, που έγινε σε ποντίκια που ακολούθησαν μία διατροφή πλούσια σε μύρτιλλα έδειξε ότι έχασαν κοιλιακό λίπος. Πρόκειται για το είδους του λίπους που συνδέεται με τον διαβήτη και τα καρδιακά προβλήματα. Ακόμα, υπήρξαν και άλλα οφέλη για την υγεία όπως η μείωση της χοληστερίνης και ο καλύτερος έλεγχος της γλυκόζης.

«Κάποιες μετρήσεις στις εξετάσεις μεταβλήθηκαν λόγω των μύρτιλλων, ακόμα κι αν τα ποντίκια ακολουθούσαν μία πλούσια σε λιπαρά δίαιτα.» αποκάλυψε ο Mitchell Seymour, του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν (Ερευνητικό Εργαστήριο Καρδιοπροστασίας).

Οι ερευνητές λένε ότι τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι τα -πλούσια σε αντιοξειδωτικά- μύρτιλλα, μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα αποθηκεύει και επεξεργάζεται τη γλυκόζη του αίματος για ενέργεια, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης τόσο καρδιακών ασθενειών όσο και του διαβήτη. Τα χημικά του καρπού, όπως οι ανθοκυανίνες, θεωρούνται υπεύθυνα για την ανακούφιση αυτών των ασθενειών.

Τα οφέλη στην υγεία των ποντικών ήταν ορατά τόσο σε αυτά που ακολουθούσαν μία διατροφή με χαμηλά λιπαρά, όσο και με υψηλά. Βέβαια, τα οφέλη ήταν πολύ μεγαλύτερα για όσα ελάμβαναν λιγότερα λίπη, τα οποία και έχασαν περισσότερο σωματικό βάρος και μάζα λίπους, σε σύγκριση με όσα ποντίκια είχαν μία πλούσια σε λίπη, διατροφή.

Φυσικά, χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων αυτών σε ανθρώπους. Μία σχετική μελέτη έχει δείξει ότι οι άνδρες με παράγοντες κινδύνου για καρδιακές ασθένειες, οι οποίοι έπιναν χυμό άγριου μύρτιλλου για 3 εβδομάδες, έδειχναν σημάδια βελτίωσης στον καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης και της ινσουλίνης.
Πηγές:
http://fishingmania.pblogs.gr/2009/12/557616.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.