Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Κατασκευή δεντρόσπιτου

Αν έχετε μικρά παιδιά και δέντρα στον κήπο σας, τότε έχετε τα δύο απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται για την κατασκευή ενός δεντρόσπιτου. Η διαδικασία είναι εύκολη, απαιτεί μόνο όρεξη και ορισμένα βασικά εργαλεία.
Αρχικά επιλέγουμε το δέντρο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει μια τέτοια κατασκευή. Φροντίζουμε το βασικό σώμα της κατασκευής να είναι σε σχετικά μικρό ύψος (1-1.5 μέτρο) ώστε να μην χρειάζονται πολύπλοκες λύσεις ασφαλείας (κάγκελα, τοίχους κλπ.)

Προμηθευόμαστε την απαραίτητη ξυλεία, η οποία πρέπει να είναι εμποτισμένη για να έχει αντοχή στο χρόνο. Στο εμπόριο υπάρχουν εταιρείες που παρέχουν τέτοιες επιλογές σε μεγάλη ποικιλία. Επίσης χρειαζόμαστε τα ακόλουθα εργαλεία:
• Δραπανοκατσάβιδο
• Πριόνι με ψιλά δόντια για μελαμίνες (για ακριβή κοψίματα)
• Πριόνι χοντρό για πιθανές μετατροπές στο δέντρο (π.χ. κλαριά που πρέπει να κοπούν)
• Μέτρο
• Μολύβι
• Βίδες και στριφώνια ανάλογα με την ξυλεία που επιλέξαμε (μπορεί να μας προτείνει το κατάστημα από το οποίο αγοράσαμε την ξυλεία)
Κατασκευή
Αρχικά φτιάχνουμε ένα απλό τετράπλευρο πλαίσιο με πηχάκια διαμέτρου 10cm που θα βιδωθεί πάνω στον κορμό του δέντρου. Πάνω στο πλαίσιο αυτό βιδώνουμε σανίδες πλάτους 10cm διαδοχικά ώστε να διαμορφώσουμε ένα πάτωμα. Αν το πλαίσιο εξέχει πολύ από την επιφάνεια που προσφέρει ο κορμός του δέντρου τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πιο χοντρά ξύλα για το πλαίσιο προκειμένου να μπορεί να υποστηρίξει το επιπλέον βάρος. Για ακόμα καλύτερη στήριξη της κατασκευής στην περίπτωση που το πλαίσιο εξέχει αρκετά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κόντρες τις οποίες θα βιδώσουμε στο κάτω μέρος του πλαισίου και στο δέντρο. Στα σημεία που θα βιδωθεί το πλαίσιο πάνω στον κορμό του δέντρου βάζουμε στριφώνια που θα το κρατούν σταθερά και θα μπαίνουν βαθιά στον κορμό.
Αφού ολοκληρώσουμε την επιφάνεια θα πρέπει να επιλέξουμε τον τρόπο ανάβασης. Δύο επιλογές που σίγουρα θα αρέσουν στα παιδιά σας είναι:
Τοίχος αναρρίχησης: Για την κατασκευή του τοίχου χρειαζόμαστε δύο πηχάκια στα οποία θα καρφώσουμε σανίδες ίδιες με αυτές που χρησιμοποιήσαμε για το πάτωμα του δεντρόσπιτου. Προμηθευόμαστε από το εμπόριο βραχάκια αναρρίχησης και τα βιδώνουμε σε διάφορα σημεία του «τοίχου» που μόλις φτιάξαμε. Βιδώνουμε τον τοίχο σταθερά πάνω στο δέντρο με κάποια κλίση (όχι κάθετα) για να είναι φιλικό προς τα παιδιά.
Ανεμόσκαλα: Είναι πιο απλή λύση καθώς μπορούμε να την προμηθευτούμε αυτούσια από το εμπόριο. Καλό είναι να την πακτώσουμε στο έδαφος για να είναι πιο εύκολη η ανάβαση.
Καλή διασκέδαση! 
 http://www.autospiti.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.