Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικος Κορμός Black Forest!

article-1236615-079D20AA000005DC-124_468x427_thumb[8]Υλικά: (Παντεσπάνι) 4 αυγά
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
½ κούπα τσαγιού αλεύρι
½ κούπα τσαγιού κακάο
1 βανίλια

Κρέμα:
1 κουτί φυτική σαντιγί
2 κούπες τσαγιού γεμάτες ζάχαρη άχνη
1 ½ κούπα τσαγιού κομπόστα βύσσινο με το χυμό

2 κουταλιές σούπας γεμάτες κορν φλάουερ
3 κουταλιές σούπας γεμάτες ζάχαρη
½ κούπα τσαγιού νερό

Κρέμα για γαρνίρισμα ( topping):
1 ½ κούπα από τη σαντιγί της γέμισης
2/3 κούπας τσαγιού γάλα ζεστό
1 κουταλάκι βούτυρο
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομματάκια

Διακόσμηση:
Ξύσμα κουβερτούρας, βύσσινα.

Εκτέλεση: 1. Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και προσθέτουμε στο μίγμα.
2. Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και περιχύνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο για 15 -17 λεπτά.
DSC005493. Μόλις βγει το παντεσπάνι από το φούρνο αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος τοποθετούμε σε μια πετσέτα και ρολάρουμε. Αφήνουμε έτσι να κρυώσει.
4. Ετοιμάζουμε την γέμιση χτυπώντας τη σαντιγί με την άχνη. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη κομπόστα σε χαμηλή φωτιά, διαλύουμε το κορν φλάουερ με τη ζάχαρη στη μισή κούπα νερό και προσθέτουμε στη κομπόστα. Ανακατεύουμε ώσπου να δέσει.
5. Αφού κρυώσει απλώνουμε στο ρολό το μίγμα με τα βύσσινα κατά πλάτος. Επάνω ακριβώς στρώνουμε τη σαντιγί (κρατάμε 1 ½ κούπα). Πασπαλίζουμε με το ξύσμα κουβερτούρας και τυλίγουμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο για να ετοιμέσουμε τη κρέμα για το γαρνίρισμα.
6. Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο και προσθέτουμε στη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά ώσπου να γίνει ένα μίγμα. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη σαντιγί. Απλώνουμε επάνω στο κορμό με σπάτουλα ή κορνέ.
Πρέπει να μείνει 4-5 ώρες στο ψυγείο πριν το σερβιρισμα.
 http://anatropionline.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.