Αν πίστευες ότι τα γλυκά που δεν παχαίνουν είναι προϊόν της φαντασίας σου και μόνο, κάνεις λάθος. Απόλαυσε σοκολάτα με νόστιμους ξηρούς καρπούς, χωρίς να φοβάσαι την πρόσληψη θερμίδων!
Φτιάξε ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά διαίτης, τις κλασσικές σοκολατένιες καριόκες!
Για να φτιάξεις 45 καριόκες, θα χρειαστείς τα
παρακάτω υλικά:
- 125 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
- 300 γρ. καρύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 250 γρ. στέβια
- 250 ml νερό
- 85 γρ. μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
- 1-2 κ.σ. κονιάκ
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 450 γρ. μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη
- 900 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
Ανάβεις το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράζεις τη στέβια με το νερό. Μόλις πάρουν βράση, βγάζεις από το μάτι και προσθέτεις τα κομματάκια κουβερτούρας, το ξύσμα και το βούτυρο. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίξε το μείγμα σου σε ένα μπωλ. Πρόσθεσε τα μπισκότα θρυμματισμένα, τους ξηρούς καρπούς και το κονιάκ. Ανακάτεψε καλά να πάνε παντού.
Πάρε τρεις λαδόκολλες, χώρισε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη και άπλωσε το. Τύλιξε τη λαδόκολλα σε κυλίνδρους και βάλτους στο ψυγείο, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Όταν παγώσουν πολύ καλά, βγάλε από το ψυγείο τους κυλίνδρους και κόψε σε φέτες το μείγμα με μαχαίρι ή κουπάτ. Λιώσε σε μπεν μαρί την εναπομείνουσα κουβερτούρα, βούτηξε μέσα τις καριόκες διαίτης. Άπλωσε τες σε μια σχάρα και άστες μέχρι να πήξει η σοκολάτα. Θα της διατηρήσεις στο ψυγείο.
Tip 1: Αν δε σου αρέσουν τα καρύδια μπορείς να χρησιμοποιήσεις αμύγδαλα ή ακόμα και φουντούκια. Απλώς φρόντισε να είναι ανάλατα.
Tip 2: Αν θέλεις να δώσεις ένταση στη γεύση σοκολάτας ρίξε μέσα μια πρέζα κανέλα. Το γλυκό θα μοσχομυρίσει και θα γίνει πεντανόστιμο.
Tip 3: Αν το άρωμα πορτοκαλιού δε σου αρέσει, μπορείς να παραλείψεις το ξύσμα από τη συνταγή.
Tip 4: Αν δε βρεις digestive, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπισκότα ολικής άλεσης.
http://www.ediva.gr