Ένα ποτηράκι του κρασιού μέλι, ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι (φρέσκο) , τσίπουρο , ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη , μαγειρική σόδα, γαρύφαλλο σκόνη .
Όλα μαζί τα βάζουμε στο Μίξερ και τ' ανακατώνουμε καλά.
Από το σκεύασμα αυτό πίνουμε από μισό ποτηράκι του κρασιού κάθε φορά, όσες φορές χρειασθεί για να σταματήσει ο βήχας.
Σκεύασμα Νο 2 :
Σε 1 1/2 λίτρο νερού βάζουμε χαμομήλι και το βράζουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα . Αφού το σουρώσουμε το ρίχνουμε καυτό σιγά - σιγά σε μία κατσαρολίτσα , που προηγουμένως έχουμε βάλει μέσα δύο (2) κουταλιές της σούπας ακατέργαστο
αλάτι (αυτό το βρίσκουμε σε καταστήματα βιολογικών βοτάνων), καθώς και μία κουταλιά μαγειρική σόδα που την αγοράζουμε από το Σούπερ Μάρκετ .
Όταν κρυώσει ή χλιαρό, κάνουμε γαργάρες , μέχρι που να σταματήσει ο βήχας.
Για την καταρροή :
Βάζουμε στον δείκτη του χεριού μας μέλι και αλείφουμε εσωτερικά την μύτη μας.
Για δε το μπούκωμα
Χρησιμοποιούμε το σκεύασμα Νο2 ρίχνοντας στην μύτη μας με φούσκα.....
http://giatrosofia-bartzokas.blogspot.gr