Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ερασιτεχνικά και Επαγγελματικά Ελαιοτριβεία Ψυχρής Έκθλιψης! Δείτε και το βίντεο!

eleotrivia elaiotrivia elaiotrivio elaiotribeia elaiotribeio ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ιδιωτικο ιδιωτικό σπιτικό ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΨΥΧΡΗΣ ΕΚΘΛΙΨΗΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΑΘΕΡΜΟ ΑΘΕΡΜΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ELEOTRIVIO ελαιοτριβειο ελαιοτριβεια ψυχρης εκθλιψης SPREMOLIVA TOSCANA ENOLOGICA MORI ΦΤΙΑΞΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ελαιοτριβείο ψυχρής έκθλιψης για ερασιτέχνες χομπίστες ελαιοπαραγωγούς, με δυνατότητα επεξεργασίας 20 κιλά ελαιοκάρπου την ώραΕλαιοτριβεία ψυχρής έκθλιψης TOSCANA ENOLOGICA MORI (TEM) Ιταλίας

Δείτε στο τέλος τα βίντεο 
Οριζόντιοι μαλακτήρες επαγγελματικού ελαιοτριβείου ψυχρής έκθλιψης OLIOMIO 1500, δύο φάσεων (χωρίς υγρά απόβλητα), του ιταλικού εργοστασίου Toscana Enologica Mori, με δυνατότητα επεξεργασίας 1500 κιλά ελαιοκάρπου την ώρα
MALAKTIRES ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΙ ΜΑΛΑΚΤΗΡΕΣ MALAKTIRAS ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΣ ΜΑΛΑΚΤΗΡΑΣ elaiotrivia elaiotrivio eleotrivia elaiotribeia elaiotribeio ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΨΥΧΡΗΣ ΕΚΘΛΙΨΗΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΑΘΕΡΜΟ ΑΘΕΡΜΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ELEOTRIVIO OLIOMIO 1500 TOSCANA ENOLOGICA MORI ελαιοτριβείο ψυχρής έκθλιψης, με δυνατότητα επεξεργασίας 1500 κιλά ελιάς την ώρα (1500 Kgr/hr)

Φτιάξε το δικό σου άθερμο (αθέρμιγο) ελαιόλαδο!

ΑΦΟΙ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ Α.Ε.Β.Ε.

Γεωργικά - Ελαιουργικά - Αμπελουργικά - Οινοποιητικά Μηχανήματα & Εξοπλισμός Ελαιουργείων - Ελαιοτριβείων - Οινοποιείων

Σταδίου 101, Τ.Κ. 59100 Βέροια, Ν.Ημαθίας, Μακεδονία, ΕΛΛΑΔΑ (χάρτης με οδηγίες πρόσβασης)
Προβολή της εταιρικής μας έδρας σε GoogleMaps και GoogleEarth
Τηλέφωνο 23310 20262   Fax 23310 20263  
Μεταβείτε στην αρχική σελίδα για μια σύντομη παρουσίαση της εταιρείας μας.

ΑΦΟΙ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ Α.Ε.Β.Ε. - Η έδρα μας στη Βέροια


Ελαιοτριβεία ψυχρής έκθλιψης (εξαγωγής εν ψυχρώ), 2 φάσεων (χωρίς υγρά απόβλητα) του ιταλικού εργοστασίου Toscana Enologica Mori, για παραγωγή άθερμου (αθέρμιγου) ελαιολάδου υψηλής ποιότητας. Τα ελαιοτριβεία ψυχρής έκθλιψης (εξαγωγής εν ψυχρώ) Toscana Enologica Mori καλύπτουν μια ευρεία κλίμακα αναγκών, με δυνατότητα επεξεργασίας ελαιοκάρπου που κυμαίνεται από 20 κιλά ελιάς ανά ώρα (SPREMOLIVA σπιτικό / οικιακό / ερασιτεχνικό ελαιοτριβείο μονοφασικού ρεύματος, για ερασιτέχνες / χομπίστες παραγωγούς ελαιολάδου) μέχρι 1500 κιλά ελιάς την ώρα (ελαιοτριβείο ψυχρής έκθλιψης OLIOMIO 1500 τριφασικού ρεύματος, για επαγγελματίες ελαιουργούς και μεγάλες οργανωμένες μονάδες παραγωγής, εμφιάλωσης & συσκευασίας ελαιολάδου).
Η λειτουργία τους είναι πολύ απλή και αποτελεσματική, επιτυγχάνοντας πλήρη διαχωρισμό του ελαιολάδου από την μια πλευρά και της "πάστας" (στερεών υπολειμμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ζωοτροφή, καύσιμη ύλη, βελτιωτικό εδάφους - λίπασμα στα δέντρα ή στον κήπο) από την άλλη πλευρά.
Πιο αναλυτικά, κάθε διφασικό ελαιοτριβείο ψυχρής έκθλιψης, ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό, του ιταλικού εργοστασίου Toscana Enologica Mori (TEM), αποτελείται από τα παρακάτω μέρη:
  • σπαστήρας, ο οποίος μετατρέπει τον ελαιόκαρπο σε "πάστα" (ζύμη ελιάς), μέσω σφυριών (μαχαιριών) τα οποία περιστρέφονται με υψηλή ταχύτητα
  • μαλακτήρας (μίξερ), όπου γίνεται η επεξεργασία (μάλαξη) της "πάστας" (που δημιουργήθηκε στον σπαστήρα) για 25-45 λεπτά (ανάλογα με το είδος της ελιάς)
  • ντεκάντερ-φυγοκεντρικό, όπου 2 κύλινδροι περιστρέφονται με ταχύτητα 2800-3500 rpm (στροφές ανά λεπτό) και με διαφορά ταχύτητας 500 rpm (στροφές/λεπτό) ενώ μετά από 5-15 λεπτά θα δούμε να βγαίνει το ελαιόλαδο από την μια έξοδο και η "πάστα" (στερεά υπολείμματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ζωοτροφή, καύσιμη ύλη, βελτιωτικό εδάφους - λίπασμα στα δέντρα ή στον κήπο) από την άλλη έξοδο. Η "πάστα" (διφασική πυρήνα) αποτελείται από το κουκούτσι, την ψύχα ελιάς, την υγρασία που προκύπτει από την επεξεργασία της ελιάς και λάδι σε ποσοστό 3%-4%.
Κατά τη διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας παραγωγής άθερμου ελαιόλαδου με τη χρήση των διφασικών ελαιοτριβείων ψυχρής έκθλιψης Toscana Enologica Mori (TEM), δεν δημιουργούνται υγρά απόβλητα ούτε απαιτείται η παρουσία νερού στον ντεκάντερ. [Πιστοποιητικό του ιταλικού εργοστασίου Toscana Enologica Mori (TEM)] Όλα τα ερασιτεχνικά & επαγγελματικά ελαιοτριβεία ψυχρής έκθλιψης (εξαγωγής εν ψυχρώ) των σειρών FRANTOINO και OLIOMIO είναι συνεχούς λειτουργίας και συνεχούς τροφοδοσίας με ελαιόκαρπο ο οποίος προωθείται αυτόματα, από την χοάνη εισαγωγής στο σύστημα σπαστήρα-μαλακτήρα-ντεκάντερ.
Αντίθετα, το SPREMOLIVA απαιτεί χειροκίνητη προώθηση της ελιάς (με χερούλι/μανιβέλα) από την χοάνη εισαγωγής, μέσω κοχλία, στον σπαστήρα και επίσης απαιτείται ολοκλήρωση της διαδικασίας παραγωγής ελαιολάδου (πλήρες άδειασμα του ντεκάντερ) πριν επανατροφοδοτήσουμε με ελιές το σπιτικό ελαιοτριβείο SPREMOLIVA και αρχίσει ο νέος κύκλος παραγωγής ελαιολάδου.
Τα σπιτικά (οικιακά) και ερασιτεχνικά ελαιοτριβεία ψυχρής έκθλιψης (εξαγωγής εν ψυχρώ) SPREMOLIVA, FRANTOINO, FRANTOINO PLUS συνδυάζονται άψογα με το ολοκληρωμένο συγκρότημα πλύσης ελιάς DLE BABY (πλυντήριο-αποφυλλωτικό-ανελκυστήρας ελιάς, μονοφασικού ρεύματος, με δυνατότητα επεξεργασίας 120 κιλά ελαιοκάρπου την ώρα) με αποτέλεσμα τη μεταφορά της καθαρής ελιάς απευθείας στη χοάνη εισαγωγής ελαιοκάρπου του αντίστοιχου ελαιοτριβείου.
Τα ελαιοτριβεία ψυχρής έκθλιψης (εξαγωγής εν ψυχρώ) για μικρούς επαγγελματίες παραγωγούς ελαιολάδου FRANTOINO PROFY, OLIOMIO 50, OLIOMIO 100, OLIOMIO 150, OLIOMIO 200 συνδυάζονται άψογα με το ολοκληρωμένο συγκρότημα πλύσης ελιάς DLE MINI (πλυντήριο-αποφυλλωτικό-ανελκυστήρας ελιάς, με δυνατότητα επεξεργασίας 200 κιλά ελαιοκάρπου την ώρα) με αποτέλεσμα τη μεταφορά της καθαρής ελιάς απευθείας στη χοάνη εισαγωγής ελαιοκάρπου του αντίστοιχου ελαιοτριβείου.
Η εταιρεία μας, ΑΦΟΙ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ Α.Ε.Β.Ε., ως επίσημος εισαγωγέας και εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος για όλη την Ελλάδα του ιταλικού εργοστασίου Toscana Enologica Mori, παρέχει πλήρη τεχνική υποστήριξη (service, συνεργείο, γνήσια ανταλλακτικά) και εγγύηση 2 ετών σε όλα τα ελαιοτριβεία ψυχρής έκθλιψης Toscana Enologica Mori (TEM) υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι οδηγίες ορθής χρήσης και συντήρησης του ελαιοτριβείου, όπως ορίζονται από την κατασκευάστρια εταιρεία Toscana Enologica Mori (TEM).
Όλα τα μηχανήματα καλύπτουν και συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλείας & υγιεινής όπως ορίζονται από την κοινοτική οδηγία 89/392 & τις τροποποιήσεις αυτής και συνοδεύονται από το αντίστοιχο πιστοποιητικό συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CE).

Αδειοδότηση Ελαιοτριβείων

Ο ελαιοπαραγωγός που ενδιαφέρεται να εγκαταστήσει μηχανήματα επεξεργασίας ελαιοκάρπου για παραγωγή ελαιολάδου, θα πρέπει να απευθύνεται πρώτα στη διεύθυνση γεωργίας του νομού εγκατάστασης, προκειμένου να του χορηγηθεί ο αριθμός του ελαιοκομικού μητρώου.
Κατόπιν ο ελαιοπαραγωγός, ο ιδιώτης ή η εταιρεία που ενδιαφέρεται για την εγκατάσταση και λειτουργία ελαιοτριβείου, θα πρέπει να απευθύνεται στη διεύθυνση βιομηχανίας του νομού εγκατάστασης για να υποβάλλει αίτηση εγκατάστασης ελαιοκομικής/ελαιοπαραγωγού μονάδας (ελαιοτριβείο), όπου πρέπει να ξεχωρίσουμε τις παρακάτω περιπτώσεις:
  1. για μηχανήματα συνολικής ισχύος μικρότερης των 4 KW, η χορήγηση άδειας από τη διεύθυνση βιομηχανίας δίνεται χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις και μελέτες (απαιτείται βεβαίωση για την ισχύ των μηχανημάτων και πιθανώς να γίνει έλεγχος της εγκατάστασης για να επιβεβαιωθεί ότι η ισχύς των μηχανημάτων δεν ξεπερνά το όριο των 4 KW)
  2. για μηχανήματα συνολικής ισχύος μεγαλύτερης των 4 KW, είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί ερωτηματολόγιο για τον προσδιορισµό των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη χορήγηση άδειας εγκατάστασης δραστηριότητας του Νόμου 3325/2005 (ΦΕΚ 68 Α’) και κατόπιν να κατατεθούν οι σχετικές μελέτες (κτιριακές, περιβαλλοντικές, κλπ.) στη διεύθυνση βιομηχανίας του νομού εγκατάστασης.
Σε περίπτωση που είναι επιθυμητή η συσκευασία και τυποποίηση του ελαιολάδου, τότε απαιτείται ξεχωριστή άδεια από τη διεύθυνση βιομηχανίας του νομού εγκατάστασης.

Παραγωγή-τυποποίηση ελαιολάδου από ερασιτέχνες & μικρούς παραγωγούς

Τα μικρά (40-100 κιλά ελιάς την ώρα) διφασικά (χωρίς υγρά απόβλητα) συγκροτήματα εξαγωγής ελαιόλαδου του ιταλικού εργοστασίου Toscana Enologica Mori δίνουν την δυνατότητα σε ερασιτέχνες και μικρούς παραγωγούς ελαιολάδου να παράγουν το δικό τους ελαιόλαδο σε συνθήκες και ποιοτικές προδιαγραφές που θα καθορίζουν αποκλειστικά αυτοί, συσκευάζοντας και τυποποιώντας το προϊόν τους με τελικό στόχο να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή τιμή στην εγχώρια και ξένη αγορά.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η ποιότητα του ελαιολάδου εξαρτάται από την άμεση επεξεργασία του ελαιοκάρπου και την καθαριότητα των μηχανημάτων του ελαιοτριβείου.
Συγκεκριμένα, η ποιότητα του ελαιολάδου είναι αντιστρόφως ανάλογη του χρόνου που μεσολαβεί από τη στιγμή της ελαιοσυλλογής μέχρι την επεξεργασία του ελαιοκάρπου στο ελαιοτριβείο: όσο πιο μικρό είναι το χρονικό διάστημα μεταξύ ελαιοσυλλογής και επεξεργασίας στο ελαιοτριβείο, τόσο μικρότερη είναι η οξύτητα του παραγόμενου ελαιολάδου, μεγαλύτερη η περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες (ελαιοευρωπεΐνη) και πιο έντονα τα αρώματά του, με τελικό αποτέλεσμα την καλύτερη ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου και τη δυνατότητα πώλησής του σε υψηλότερες τιμές.
Για να ολοκληρωθεί η επεξεργασία και τυποποίηση του ελαιόλαδου ενός μικρού παραγωγού, είναι απαραίτητος και ο παρακάτω ελαιουργικός εξοπλισμός:
Το ενδεικτικό κόστος για τα παραπάνω μηχανήματα είναι 10.000 – 15.000 ΕΥΡΩ (ενδεικτικές τιμές τιμοκαταλόγου 2010). Εάν υπολογίσουμε και το κόστος για το συγκρότημα εξαγωγής ελαιόλαδου της σειράς FRANTOINO (δυναμικότητας 40-120 κιλά ελιάς την ώρα, ανάλογα με τον τύπο: FRANTOINO, FRANTOINO PLUS, FRANTOINO PROFY) τότε το συνολικό ύψος της επένδυσης ενός μικρού παραγωγού ανέρχεται στα 19.000 – 35.000 ΕΥΡΩ (ενδεικτικές τιμές τιμοκαταλόγου 2010), ποσό το οποίο σίγουρα είναι σημαντικό όχι όμως απαγορευτικό προκειμένου να μπορέσει κάποιος μικρός παραγωγός ελαιολάδου να εκμεταλλευτεί κατά τον ιδανικότερο και οικονομικά πιο επωφελή τρόπο την παραγωγή του.
[PDF] Παραγωγή-τυποποίηση ελαιολάδου από μικρούς παραγωγούς

Σχετικά:








http://www.agroenos.com

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.