Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Νεκρός διαδηλωτής στο Σύνταγμα

Νεκρός διαδηλωτής στο Σύνταγμα53χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο νοσκομείο «Ευαγγελισμός» κατέληξε τελικά από ανακοπή καρδιάς, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, μια πληροφορία που είχε γίνει νωρίτερα γνωστή μέσω ιατρικών πηγών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διοικητή κ. Μιχάλη Θεοδώρου, ο 53χρονος προσκομίστηκε στον «Ευαγγελισμό» χωρίς σφυγμούς, απνοϊκός, με μυδρίαση και ισοηλεκτρική γραμμή στο καρδιογράφημα, ενώ δεν έφερε τραύμα. Στον άτυχο άνδρα έγινε προσπάθεια ανάνηψης για 50 λεπτά χωρίς επιτυχία.

Από τα πρωτοφανή επεισόδια που αμαύρωσαν και τη διαδήλωση της Πέμπτης τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 46 άτομα κι ενώ αυτήν την ώρα, οι κουκουλοφόροι έχουν διασκορπιστεί στους γύρω από την πλατεία Συντάγματος δρόμους και επικρατεί ηρεμία. Μικρές ομάδες διαδηλωτών και αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν μπροστά στο Κοινοβούλιο, στην Ερμού και τη Μητροπόλεως. Οι διαδηλωτές τηρούν στάση αναμονής και η εικόνα από την περιοχή δείχνει περισσότερους ανθρώπους να φεύγουν παρά να έρχονται.

Οι συμπλοκές ξεκίνησαν όταν περίπου 300 κουκουλοφόροι επιχείρησαν να παρεισφρήσουν στη διαδήλωση, αλλά μέλη της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να τους αποτρέψουν. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στα μέλη του ΠΑΜΕ με βόμβες μολότωφ, πέτρες και σιδηρολοστούς.

Η επέμβαση των ΜΑΤ και η χρήση χημικών για την απώθηση των αντεξουσιαστών κατέστησαν αφόρητη την ατμόσφαιρα, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στο Μοναστηράκι, όταν βόμβα μολότοφ εκτοξεύθηκε εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Η Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά στη Βουλή έχει κλείσει, όπως και οι γύρω δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ο σιδερένιος φράχτης είχε τοποθετηθεί από νωρίς το πρωί. Κλειστοί είναι και οι κάθετοι δρόμοι που οδηγούν από το Κολωνάκι προς το Σύνταγμα.

Στα τραγικά γεγονότα της Πέμπτης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι αυτές τις ώρες το μεγαλύτερο όπλο είναι η αυτοσυγκράτηση, η νηφαλιότητα και η ψυχραιμία.

Έκκληση στον κόσμο να μαζικοποιήσει τη συμμετοχή του στις διαδηλώσεις απηύθυνε η Αλέκα Παπαρήγα, λέγοντας πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για το λαό «να πάρει στα χέρια του την υπόθεση», υπογραμμίζοντας ότι όσο πιο μαζικό είναι το κίνημα, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για κάποιους να προβοκάρουν τις κινητοποιήσεις

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.