Αργότερα την ίδια ημέρα, ο Κ. Αντενάουερ καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. (10/3/1954)
Ο Βασιλιάς Παύλος, η Βασίλισσα Φρειδερίκη, Κ. Αντενάουερ και η κόρη του Λότε Αντενάουερ φωτογραφίζονται στην είσοδο της Πρεσβείας της Δυτικής Γερμανίας στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωση του γεύματος που παρέθεσε στο βασιλικό ζεύγος της Ελλάδας ο Δυτικογερμανός Καγκελάριος. (12/3/1954)
Ο Κ. Αντενάουερ, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Καλλία, επισκέπτεται την Ακρόπολη των Αθηνών και ξεναγείται στα μνημεία του ιερού βράχου. (11/3/1954)
Ο Κ. Αντενάουερ και η κόρη του Λ. Αντενάουερ, συνοδευόμενοι από τον Υπουργό Συντονισμού Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη, τον Υπουργό Βοηθό Αναπληρωτή Υπουργού Συντονισμού Θάνο Καψάλη, τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Παπαγιάννη, τον Υπουργό Προεδρίας της Κυβερνήσεως Παναγιώτη Σιφναίο, τον Υπουργό Εμπορίου Παναγή Παπαληγούρα, τον Υπουργό Γενικό Διοικητή Βορείου Ελλάδος Ανδρέα Στράτο και τον Υφυπουργό Οικονομικών Λάμπρο Ευταξία, αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά με το επιβατηγό πλοίο «Αγαμέμνων» για να επισκεφθούν τις Κυκλάδες. (13/3/1954)
Το πλοίο «Αγαμέμνων» εισέρχεται στο λιμάνι των Φηρών της Σαντορίνης.
Ο Κ. Αντενάουερ και τα μέλη της ελληνικής Κυβέρνησης που τον συνοδεύουν αποβιβάζονται στο Ναύπλιο, όπου τους επιφυλάσσεται θερμή υποδοχή από τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους. Ακολουθούν διαδοχικά οι επισκέψεις των επισήμων στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και στους αρχαιολογικούς χώρους της Τίρυνθας και των Μυκηνών. (15/3/1954)
Ο Κ. Αντενάουερ μεταβαίνει με αμαξοστοιχία στην Ολυμπία συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών Στέφανο Στεφανόπουλο. Τον Γερμανό Καγκελάριο υποδέχονται στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ολυμπίας ο Δήμαρχος της πόλης και πλήθος κόσμου. Ακολουθεί επίσκεψη και ξενάγηση των επισήμων στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας. (16/3/1954)