Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Τέσσερις ανήκουστες αλήθειες για το αίμα...

Χωρίς αυτό δεν ζούμε και όμως σπανίως το σκεφτόμαστε και οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε ούτε τα βασικά γύρω από αυτό.
Ο λόγος γίνεται για το αίμα, το οποίο ρέει σε αρτηρίες και φλέβες και από εκεί σε κάθε "γωνιά" του σώματός μας, αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν γνωρίζει καν τον τύπο του αίματος που έχει.

Και αφότου (μάλλον) ανατρέξατε σε κάποια παλιότερη ιατρική σας εξέταση για να δείτε τον τύπο αίματός σας (!), διαβάστε και μερικά πράγματα, που πιθανότατα δεν τα έχετε ξανακούσει, για το πιο πολύτιμο υγρό στο σώμα σας:

Το αίμα σας αποτελεί το 8% του σωματικού σας βάρους

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αιματολογίας, κατά μέσο όρο το βάρος του συνολικού όγκου του αίματός σας αντιστοιχεί περίπου στο 8% του σωματικού σας βάρους. Ο μέσος ενήλικας με συνολικό βάρος 68 – 81 κιλά έχει περίπου 4,5 – 5,6 λίτρα αίματος μέσα του.

Υπάρχουν περίπου 0,2 mg χρυσού στο σώμα σας, με το μεγαλύτερο ποσοστό να βρίσκεται στο αίμα σας
Αν δεν το γνωρίζατε, το ανθρώπινο σώμα περιέχει μικρή ποσότητα χρυσού. Πολύ μικρή. Κατά μέσο όρο περιέχει 0,2 mg χρυσού, κυρίως διαλυμένο στο αίμα. Για να φτιάξετε ένα σουβενίρ βάρους μόλις 8 γραμμαρίων από ατόφιο χρυσάφι, θα χρειαζόσασταν το αίμα 40.000 ανθρώπων!

Το νερό από καρύδα μπορεί (σε έκτακτες περιστάσεις) να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάσταστο του πλάσματος του αίματός σας

Το νερό καρύδας είναι πιο γνωστό ως αθλητικό ποτό αποκατάστασης, λόγω των ηλεκτρολυτών ενυδάτωσης που περιέχει. Η πεποίθηση ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο για το πλάσμα αίματος πηγάζει από το γεγονός ότι το νερό καρύδας έχει ταυτόσημες ιδιότητες με εκείνες του ανθρωπίνου πλάσματος, με την προϋπόθεση ότι μπορεί να εγχυθεί με ασφάλεια κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματος.

Οι έγκυες γυναίκες έχουν περίπου 50% περισσότερο αίμα την 20ή εβδομάδα εγκυμοσύνης από ό,τι είχαν πριν συλλάβουν παιδί

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυξάνεται ο όγκος του αίματος της γυναίκας κατά 50% για να υποστηρίξει σωστά την λειτουργία της μήτρας, μαζί με την ποσότητα του αίματος, που αντλείται από την καρδιά. Αυτός ο επιπλέον όγκος είναι απαραίτητος για την παροχή αίματος στην μήτρα και τον πλακούντα. Μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης, η μήτρα θα λάβει το 1/5 του αίματος, που είχε η γυναίκα πριν μείνει έγκυος.

Πηγη tromaktiko

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.