Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Πώς να καθαρίσετε σωστά τα αυτιά σας

Νομίζετε ότι οι μπατονέτες είναι η απάντηση στο ενοχλητικό κερί που συσσωρεύεται μέσα στα αυτιά; Κάνετε λάθος! Δείτε γιατί δεν πρέπει να τις χρησιμοποιείτε και ποιος είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίζετε τα αυτιά σας.
Αρχικά, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το κερί αποτελείται από κυψελίδα, την οποία παράγουν οι σμηγματογόνοι αδένες για να διατηρούν την επιδερμίδα του αυτιού ενυδατωμένη, και νεκρά κύτταρα του δέρματος που απορρίπτει ο ακουστικός πόρος.
Ακούγεται παράδοξο, όμως το ανθρώπινο αυτί είναι
κατάλληλα «σχεδιασμένο» ώστε να αυτο-καθαρίζεται, απομακρύνοντας από μόνο του το κερί από το ακουστικό κανάλι. 
Όταν λοιπόν σπρώχνουμε την μπατονέτα μέσα στο αυτί, διακόπτεται αυτή η φυσιολογική διαδικασία απομάκρυνσης και το αυτί μας μπορεί να καταλήξει να παράγει ακόμη περισσότερο κερί. 
Επίσης, σπρώχνουμε λίγο-λίγο το κερί προς το εσωτερικό του καναλιού κι έτσι μπορεί να προκαλέσουμε απόφραξη του ακουστικού πόρου. 
Τότε επιβάλλεται η επίσκεψη στο γιατρό.

Πώς καθαρίζουμε τα αυτιά σωστά και με ασφάλεια
Ρίχνετε μία ή δύο σταγόνες υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) στο αυτί περίπου 10 λεπτά πριν κάνετε μπάνιο. 
Το οξυζενέ βοηθά να ρευστοποιηθεί το κερί και να απομακρυνθεί ευκολότερα ενώ κάνουμε μπάνιο.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αυτή μία φορά το μήνα και δε θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Εάν έχετε αντιμετωπίσει στο παρελθόν πρόβλημα με τα αυτιά σας (π.χ. ρήξη τυμπάνου) ή έχετε κάνει χειρουργείο στο αυτί, αποφύγετε το οξυζενέ, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. 
Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να καθαρίζετε εξωτερικά το ακουστικό κανάλι.

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι παράγετε αρκετό κερί, μπορείτε να επισκέπτεστε τον ΩΡΛ κάθε έξι μήνες ώστε να απομακρύνει το περιττό κερί χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.