Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Στη Σαντορίνη ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Τσιρώνης για το Συνέδριο της 22ας & 23ης Μαΐου για την ανακύκλωση στα νησιά!

Τα νησιά είναι ίσως οι περιοχές με το εντονότερο πρόβλημα στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Για την περιβαλλοντικά αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων, μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νησιωτικοί φορείς, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το μεγάλο ποσοστό των ανακυκλώσιμων υλικών που περιέχονται στα απορρίμματα των νησιών. 
Tα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι νησιωτικές
περιοχές, δηλαδή το μικρό μέγεθος σε μόνιμο
πληθυσμό και έκταση, ή άνιση κατανομή της παραγωγής των απορριμμάτων κατά την διάρκεια του έτους λόγω του τουρισμού, ο ολοένα αυξανόμενος όγκος τουριστών που δέχονται, η ανάγκη για μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών διά θαλάσσης προς τα κέντρα συγκέντρωσης και επεξεργασίας, η απόσταση από τους τελικούς αποδέκτες των ανακυκλωμένων υλικών είναι  μερικές από τις βασικότερες επιπρόσθετες δυσκολίες που υπάρχουν και που η αντιμετώπισή τους απαιτεί ειδικές ρυθμίσεις και σωστή οργάνωση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Αυτά τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά επηρεάζουν το κόστος και την αποδοτικότητα των συστημάτων διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων τους.
Στόχος του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές (Recis 2015), που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 23 Μαΐου στη Σαντορίνη, είναι να αποτελέσει τόπο ενημέρωσης και συνάντησης όλων των ενδιαφερομένων για το ζήτημα, των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κρατικών φορέων, των εκπροσώπων των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης, των πανεπιστημιακών, των ερευνητών και των εταιρειών του χώρου ώστε να αναλυθεί η υπάρχουσα κατάσταση, να αναδειχθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν και να προταθούν άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της ανακύκλωσης στα νησιά.
To συνέδριο Recis 2015 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, του Δήμου Θήρας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Συνέδριο για την ανακύκλωση στα νησιά θα φιλοξενήσει η ΣαντορίνηΟμιλητές στο συνέδριο θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, εκπρόσωποι του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης, πανεπιστημιακοί και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι θα καταθέσουν γνώσεις και εμπειρίες ώστε να αναλυθεί η υπάρχουσα κατάσταση, να αναδειχθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν και να προταθούν άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της ανακύκλωσης και της εναλλακτικής διαχείρισης στα νησιά.
Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι δήμαρχοι των Νησιωτικών περιοχών ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Οι νέες προκλήσεις για τους ΟΤΑ στην ανακύκλωση (εναλλακτική διαχείριση) – προς μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων». Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και ξενάγηση στο Κέντρο Διαλογής και Ανάκτησης Υλικών (ΚΔΑΥ) που λειτουργεί πλέον στη Σαντορίνη και αποτελεί το πρώτο στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Το Recis 2015 υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), την KKL Natura, την Ecoelastika A.E. και την Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης.
Να σημειωθεί ότι η Σαντορίνη, τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου, διατήρησε και φέτος τις τρεις «Γαλάζιες Σημαίες» της, μια στην Περίσσα και δύο στο Καμάρι. 
http://www.neasantorinis.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.