Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Τι κερδίζετε αν κάνετε ντους με κρύο νερό

Το να κάνουμε μερικές φορές ντους ή μπάνιο με κρύο αντί για ζεστό νερό μπορεί να έχει ορισμένα σημαντικά οφέλη, τόσο για το δέρμα, όσο για την υγεία μας γενικότερα.
Ακόμα και η πρακτική του "σκωτσέζικου ντους", δηλαδή η εναλλαγή κρύου και ζεστού νερού, έχει απρόσμενα ευεργετικές επιπτώσεις για σώμα και επιδερμίδα.
Μας φέρνει σε εγρήγορση

Η βαθιά και γρήγορη αναπνοή που έρχεται ως
αντίδραση στο σοκ που νιώθει το σώμα μας μας από το κρύο νερό, αυξάνει τη συνολική πρόσληψη οξυγόνου. Έτσι, αυξάνεται και ο καρδιακός ρυθμός, απελευθερώνοντας άφθονο αίμα στις αρτηρίες. Αυτό μας δίνει μια φυσική δόση ενέργειας για όλη την υπόλοιπη ημέρα.
Βελτιώνει την όψη μαλλιών και επιδερμίδας
Το ζεστό νερό έχει την τάση να αφυδατώνει το δέρμα μας, έτσι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε κρύο νερό για να σφίξετε την επιδερμίδα και τους πόρους σας, ενώ θα αποτρέψετε και την απόφραξή τους από βρωμιές και φυσικά έλαια (σμήγμα). Αυτό με τη σειρά του θα μειώσει τα σπυράκια. Κάτι αντίστοιχο κάνει το κρύο νερό και στους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να εμποδίζει την βρωμιά από το να εισχωρήσει βαθύτερα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό και την κυκλοφορία του αίματος
Το κρύο νερό μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στα όργανα μας, κάτι που εν συνεχεία συμβάλλει στην καταπολέμηση προβλημάτων στο δέρμα και την καρδιά. Καθώς το κρύο νερό πέφτει στο σώμα, το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα στις αρτηρίες και η καρδιά το αντλεί πιο αποτελεσματικά. Αυτό είναι που ενισχύει τη γενικότερη υγεία της καρδιάς. Μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να καθαρίσει τις φραγμένες αρτηρίες και να βελτιώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Συμβάλλει στην απώλεια σωματικού βάρους
Το ανθρώπινο σώμα περιέχει δύο τύπους λιπώδους ιστού, το λευκό λίπος και το καφέ λίπος. Το λευκό λίπος συσσωρεύεται όταν καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από ό,τι χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει. Αυτό το σωματικό λίπος συσσωρεύεται στην μέση, την πλάτη, τον λαιμό και τους μηρούς, και είναι αυτό που όλοι... παλεύουμε να εξαλείψουμε. Το καφέ λίπος είναι το "καλό" λίπος. Είναι αυτό που παράγει θερμότητα για να κρατήσει το σώμα μας ζεστό και ενεργοποιείται όταν το σώμα εκτίθεται στο κρύο. Το κρύο ντους μπορεί να αυξήσει την δραστηριότητα αυτού του καφέ λίπους.

Μειώνει το στρες στον οργανισμό
Μια μελέτη του 1994 έδειξε μια δραστική μείωση των επιπέδων του ουρικού οξέος κατά τη διάρκεια και μετά την έκθεση του σώματος σε ένα ψυχρό ερέθισμα. Καταγράφηκε επίσης μια αύξηση της γλουταθειόνης, μιας αντιοξειδωτικής ουσίας που συμβάλλει στην βέλτιστη λειτουργία όλων των υπολοίπων αντιοξειδωτικών στον οργανισμό. Οι συμμετέχοντες που κολυμπούσαν τακτικά σε παγωμένο νερό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είχαν πολύ λιγότερα συμπτώματα οξειδωτικού στρες.

Μειώνει την κατάθλιψη
Το κρύο ντους έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει τα συμπτώματα της κατάθλιψης λόγω της έντονης επίδρασης του κρύου στους υποδοχείς στο δέρμα (νευρώνες), οι οποίοι στέλνουν ένα μεγάλο κύμα ηλεκτρικών ερεθισμάτων από τις περιφερειακές νευρικές απολήξεις προς τον εγκέφαλο. Αυτή η διαδικασία έχει αντικαταθλιπτική δράση και τονώνει την ψυχολογική διάθεση του ατόμου.

  http://www.zoomblog.org

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.