Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Δείτε αν μπορείτε να θεμελιώσετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στο 2015

Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μέσα στο 2015 με αναγνωρίσεις πλασματικού χρόνου ασφάλισης μπορούν να κλειδώσουν οι ασφαλισμένοι σε Δημόσιο και Ταμεία ΔΕΚΟ- τραπεζών ώστε να αποφύγουν τις ανατροπές στα όρια ηλικίας.
Η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν την ηλικία συνταξιοδότησης αλλά τους λείπουν τα έτη ασφάλισης να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη και να θεμελιώσουν δικαίωμα, δηλαδή να αποχωρήσουν με σύνταξη με τα όρια ηλικίας που

ισχύουν ως το 2012.
Προσοχή όμως γιατί στο Δημόσιο οι ασφαλισμένοι που συμπλήρωσαν την 25ετία ως το 2010 δεν μπορούν να αναγνωρίσουν συντάξιμο χρόνο, καθώς η 25ετία είναι θεμελιωτική για σύνταξη είτε με 25 είτε με 35 έτη ασφάλισης είτε με 37 έτη χωρίς όριο ηλικίας. Αν όμως η ομάδα αυτή συμπεριληφθεί στις αλλαγές του ασφαλιστικού, τότε οι εν λόγω υπάλληλοι θα αναγκαστούν να παρατείνουν την παραμονή τους στην εργασία λόγω της αύξησης του ορίου ηλικίας και χωρίς να έχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου για να συμπληρώσουν, για παράδειγμα την 35ετία και να βγουν στα 58.

Αντίθετα, οι υπάλληλοι που έχουν 25ετία μέσα στο 2011 και το 2012 μπορούν να αναγνωρίσουν και πλασματικά έτη για να συμπληρώσουν 35, 36 ή 37 έτη και να συνταξιοδοτηθούν στα 58 ή στα 59.

Πλασματικούς χρόνους που μπορούν να εξαγοράσουν όλοι οι ασφαλισμένοι σε Ταμεία μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν 12 χρόνια πραγματικής ασφάλισης το 2011. Κάθε έτος αναγνωρίζουν συγκεκριμένο αριθμό πλασματικών ετών που είναι:

- 4 πλασματικά χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν με τις προυποθέσεις του 2011

- 5 πλασματικά χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν με τις προυποθέσεις του 2012

- 6 πλασματικά χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν με τις προυποθέσεις του 2013

- 7 πλασματικά έτη από το 2014 και εφεξής

Για τους δημοσίους υπαλλήλους, επιτρέπεται και η επιπλέον αναγνώριση πλασματικών ετών λόγω τέκνων.
airetos.gr 

 http://www.ksipnistere.com

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.