Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Αλλεργικό συνάχι: Φάτε γιαούρτι για να το «αποφύγετε»


Aν κάθε άνοιξη αντιμετωπίζετε προβλήματα με το αλλεργικό συνάχι, όπως φαγούρα στα μάτια και κρίσεις… φτερνίσματος, ίσως θα πρέπει να δοκιμάσετε να φάτε λίγο… γιαουρτάκι!
Τα προβιοτικά, τα φιλικά βακτήρια που υπάρχουν στο γιαούρτι, μπορούν να απαλύνουν τα ενοχλητικά συμπτώματα από το αλλεργικό συνάχι, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές.

Οι ερευνητές πιστεύουν, ότι μπορεί να επηρεάζουν τη συμπεριφορά των λευκών αιμοσφαιρίων –ενισχύοντας

το ανοσοποιητικό σύστημα.
Οι επιστήμονες μελέτησαν 23 έρευνες γύρω από τα βακτήρια αυτά, σε ένα δείγμα πάνω από 1.900 ανθρώπων. Βρήκαν ότι σε 17 από αυτές, τα πειράματα που έγιναν έδειξαν ότι τα προβιοτικά πρόσφεραν σημαντικό κλινικό όφελος σε όσους υπέφεραν από συμπτώματα αλλεργικού συναχιού, συγκριτικά με εκείνους στους οποίους είχε χορηγηθεί εικονικό φάρμακο.

Η ομάδα των ερευνητών από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Vanderbilt στο Τεννεσί ανέφερε το εξής: «Η παρούσα μελέτη υποδηλώνει ότι τα προβιοτικά έχουν τη δυνατότητα να μεταβάλλει τη σοβαρότητα της νόσου, τα συμπτώματα και την ποιότητα ζωής σε ασθενείς με αλλεργική ρινίτιδα».

Όπως επισημαίνουν στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό International forum of Allergy and Rhinology, διαπιστώθηκε ακόμη ότι «δεν παρουσιάστηκαν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις από την κατανάλωση των βακτηρίων».

Η αλλεργική ρινίτιδα προκαλείται από τις πρωτεΐνες γύρης, οι οποίες προκαλούν πρήξιμο και ερεθισμό της μύτης, των ματιών και του λαιμού.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.