Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Πώς εξαφανίζουμε τις μελανιές...

Στις συνέπειες ενός χτυπήματος, συγκαταλέγεται και η δημιουργία μελανιάς. 
Αν και οι μελανιές ή μώλωπες υποχωρούν σταδιακά και φεύγουν, μπορείτε να περιορίσετε το έντονο χρώμα τους και να βοηθήσετε στην ταχύτερη επούλωσή τους.
Μόλις χτυπήσετε, εφαρμόστε πάνω στο χτύπημα φυτική μαργαρίνη. Θα απορροφήσει το πρήξιμο και θα εμποδίσει τη μελανιά να πάρει το έντονο μωβ χρώμα.
Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε πάγο, το συντομότερο δυνατό.

Αν καταφέρετε να «ψύξετε» τα αιμοφόρα αγγεία γύρω από τη μελανιασμένη περιοχή, θα διαρρεύσει λιγότερο αίμα προς τον περιβάλλοντα ιστό.
Μπορείτε να τοποθετήσετε πολλές παγοκύστες μιας χρήσης, που είναι πιο ευλύγιστες. Αν δεν έχετε παγοκύστες, βρέξτε ένα πανί με παγωμένο νερό και απλώστε το πάνω από τη μελανιά για 10 λεπτά.
Αν έχετε μελανιασμένο χέρι ή πόδι, τυλίξτε αμέσως έναν ελαστικό επίδεσμο γύρω από την πληγείσα περιοχή. Πιέζοντας τους ιστούς, ο επίδεσμος εμποδίζει τη ροή των αιμοφόρων αγγείων και περιορίζει το μώλωπα.
Αφού εφαρμόσετε πάγο στη μελανιά, ένα 24ωρο μετά, κάντε το ακριβώς αντίθετο. Εφαρμόστε δηλαδή κάτι ζεστό για να εντείνετε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και να βοηθήσετε να καθαριστεί το συγκεντρωμένο αίμα.
Μία από τις πιο φυσικές λύσεις είναι ο μαϊντανός. Πάρτε μια χούφτα από φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκόψτε τα, απλώστε τα πάνω στο μώλωπα και έπειτα τυλίξτε την περιοχή με έναν ελαστικό επίδεσμο. Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι ο μαϊντανός μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο και μπορεί να συμβάλλει στην ταχύτερη επούλωση του μώλωπα.
Αν ανήκετε σε αυτούς που με το παραμικρό χτύπημα κάνετε μελανιά, ίσως πάσχετε από έλλειψη βιταμίνης C.
Πηγή: onmed.gr 

 http://ksipnistere.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.