Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Πορτοκαλόπιτα με Σοκολάτα Σιροπιασμένη!

Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα σιροπιασμένη!   <3

Μια συνταγή για μια υπέροχη σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα. Ένα γευστικότατο γλυκό που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

https://www.sintayes.gr/syntages/portokalopita-siropiasti-sokolata/

Υλικά συνταγής
1 ποτήρι βιτάμ λιωμένο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
2 φακελάκια μπέϊκιν πάουντερ
ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
2 καψουλίτσες βανίλιας
1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
500 γρ. φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό 
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση συνταγής

Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα (και τις φέτες πορτοκαλιού) και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά. Κατεβάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
Για τη πορτοκαλόπιτα: Βγάζω το φύλλο κρούστας από την συσκευασία του και χωρίς να το ξεδιπλώσω το κόβω σε λεπτές λωρίδες. Ανοίγω με τα χέρια μου τις λωρίδες και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβω ξανά σε πολύ μικρά κομματάκια (σαν χαρτοπόλεμος).
Βάζω σε μια λεκανίτσα τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (βιτάμ, γιαούρτι, μπέικιν, ξύσμα, βανίλιες, σταγόνες σοκολάτας, φύλλο κρούστας) και ανακατεύω καλά μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο και αφράτο. Το αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά.
Λαδώνω ελαφρά ένα ταψί 38 εκ. και αδειάζω το μείγμα της λεκάνης. Στρώνω καλά με ένα κουτάλι και ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου, ή μέχρι να ροδίσει καλά. 
Μόλις το βγάλω από το φούρνο, το σιροπιάζω αμέσως με το κρύο σιρόπι και σκορπάω τις φέτες πορτοκαλιού. Κόβω σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρω.Μια συνταγή για μια υπέροχη σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα. Ένα γευστικότατο γλυκό που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά συνταγής
1 ποτήρι βιτάμ λιωμένο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό

4 αυγά
2 φακελάκια μπέϊκιν πάουντερ
ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
2 καψουλίτσες βανίλιας
1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
500 γρ. φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση συνταγής
Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα (και τις φέτες πορτοκαλιού) και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά. Κατεβάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
Για τη πορτοκαλόπιτα: Βγάζω το φύλλο κρούστας από την συσκευασία του και χωρίς να το ξεδιπλώσω το κόβω σε λεπτές λωρίδες. Ανοίγω με τα χέρια μου τις λωρίδες και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβω ξανά σε πολύ μικρά κομματάκια (σαν χαρτοπόλεμος).
Βάζω σε μια λεκανίτσα τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (βιτάμ, γιαούρτι, μπέικιν, ξύσμα, βανίλιες, σταγόνες σοκολάτας, φύλλο κρούστας) και ανακατεύω καλά μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο και αφράτο. Το αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά.
Λαδώνω ελαφρά ένα ταψί 38 εκ. και αδειάζω το μείγμα της λεκάνης. Στρώνω καλά με ένα κουτάλι και ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου, ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Μόλις το βγάλω από το φούρνο, το σιροπιάζω αμέσως με το κρύο σιρόπι και σκορπάω τις φέτες πορτοκαλιού. Κόβω σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρω.

 https://www.sintayes.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.