Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Πολυχάπι για υπέρταση-χοληστερόλη

Πολυχάπι για υπέρταση-χοληστερόληΔοκιμάστηκε με ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη Βρετανία, απαιτούνται όμως ακόμη ευρύτερες μελέτες.
Το πολυχάπι που δοκιμάστηκε με ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη Βρετανία περιέχει μια στατίνη για τη μείωση της χοληστερόλης και τρεις δραστικές ουσίες για τη μείωση της αρτηριακής πίεσηςΟυάσινγκτον 

Ένα «πολυχάπι» το οποίο συνδυάζει δραστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ήδη μεμονωμένα για την υπέρταση και τη μείωση της χοληστερόλης δοκιμάστηκε με ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη Βρετανία.
Το «κοκτέιλ» φάνηκε να μειώνει αισθητά τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και της «κακής» χοληστερόλης, προσφέροντας ελπίδες για μια αποτελεσματικότερη και πιο «εύληπτη» θεραπευτική προσέγγιση για την πρόληψη των καρδιαγγειακών επεισοδίων. Παρ’ όλα αυτά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα χάπια «δυο σε ένα» θα πρέπει να περάσουν ακόμη από αρκετές δοκιμές προτού αρχίσουν να χορηγούνται στην πράξη.
Συνδυασμός στατίνης και αντι-υπερτασικών
Το χάπι, το οποίο συνδυάζει μια στατίνη με τρεις αντι-υπερτασικές δραστικές ουσίες, δοκιμάστηκε σε 84 εθελοντές ηλικίας άνω των 50 ετών από ερευνητές του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου.
Οι μισοί εθελοντές πήραν ένα πολυχάπι την ημέρα επί τρεις μήνες ενώ οι άλλοι μισοί ένα ψευδοφάρμακο. Στη συνέχεια η «θεραπεία» τους αντιστράφηκε και συνεχίστηκε για άλλους τρεις μήνες έτσι ώστε στο διάστημα ενός εξαμήνου όλοι να έχουν περάσει ένα τρίμηνο παίρνοντας το συνδυαστικό φάρμακο και ένα τρίμηνο χωρίς να το παίρνουν.
Όπως αναφέρεται στη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «PLoS One», το πολυχάπι επέφερε μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης κατά 12% και μείωση των επιπέδων της LDL – της λεγόμενης «κακής» – χοληστερόλης κατά 39%.
«Ορόσημο» αλλά με επιφυλάξεις
Οι συγγραφείς της μελέτης θεωρούν ότι τα αποτελέσματά τους αποτελούν «ορόσημο» για τη δημόσια υγεία. «Αν οι άνθρωποι έπαιρναν το πολυχάπι από την ηλικία των 50 ετών, ένα ποσοστό της τάξης του 28% θα είχαν οφέλη αποφεύγοντας ένα έμφραγμα ή ένα εγκεφαλικό ή καθυστερώντας την εμφάνισή του» σημείωσε ο καθηγητής Νίκολας Γουόλντ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.
Οι επιστήμονες δεν εξέτασαν την ασφάλεια του φαρμάκου. Σημειώνουν όμως ότι όλες οι δραστικές ουσίες που περιέχει το πολυχάπι χρησιμοποιούνται ευρέως εδώ και δεκαετίες και ζητούν την άμεση έγκρισή του από τις αρμόδιες αρχές.
Αλλοι ειδικοί ωστόσο εμφανίζονται περισσότερο επιφυλακτικοί. «Οι έρευνες με τα πολυχάπια είναι ενθαρρυντικές, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν προτού το “θαυματουργό” φάρμακο αρχίσει να συνταγογραφείται από τους γιατρούς» τόνισε η Νατάσα Στιούαρτ, προϊσταμένη νοσοκόμος του Βρετανικού Καρδιολογικού Ιδρύματος.
«Η μελέτη αυτή έγινε σε πολύ μικρό αριθμό εθελοντών, πρέπει όμως να δούμε δοκιμές μεγαλύτερης κλίμακας σε ευρύτερο δείγμα πληθυσμού και να έχουμε λεπτομερέστερα αποτελέσματα» πρόσθεσε.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.