Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Ψύλλιο…η μαγική τροφή…της ωραίας κοιμωμένης...

imagesTo ψύλλιο, παρασκευάζεται από το ινδικό φυτό plantago indica. To ψύλλιο, αποτελείται από μικρούς σπόρους φυτών, οι οποίοι περιέχουν υδροκολοειδή ίνες.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν αναμειχθεί με ζεστό νερό μετατρέπεται σε ζελέ.
To ψύλλιο, εμφανίζει ισχυρή δράση στη προστασία του γαστρεντερικού συστήματος, λόγω της έντονης παρουσίας των φυτικών ινών.
Η ουσιαστική δράση του ψύλλιου, αναφέρεται στο γεγονός ότι κατακρατά νερό σε ποσοστό 1/6 του βάρους του. Επίσης, διατηρεί τα κόπρανα μαλακά, με σκοπό την ταχεία και χωρίς πόνο αφόδευση. Τέλος, από ιατρικής άποψης, ρυθμίζει την ποσότητα
σακχάρου στο αίμα, με θετικό αποτέλεσμα την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Από ιστορικής άποψης, θεωρείται η ιδανική τροφή η οποία καταναλώθηκε από την «Ωραία Κοιμωμένη».
Τέλος, για ένα υγιές και θρεπτικό γεύμα to οποίο θα προστατεύσει τον οργανισμό και εν συνεχεία το γαστρεντερικο και to αίσθημα πληρότητας, συστήνεται η ανάμειξη 2κουταλιων σούπας ψύλλιο με 1κούπα φρούτα και να συνοδευθεί με 1κεσεδάκι γιαούρτι 0%λιπαρών.
Με τιμή.
Κριαράς Νικόλαος.
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος.
 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.