Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Εμβόλιο «φρενάρει» το Αλτσχάιμερ

Εμβόλιο «φρενάρει» το ΑλτσχάιμερΔοκιμές δείχνουν ότι καθυστερεί επιτυχώς τη νοητική φθορά που συνοδεύει τη νόσο, για τρία χρόνια.
Καμία εξέλιξη των συμπτωμάτων της νόσου δεν εμφάνισαν οι ασθενείς που έκαναν το εμβόλιο ανά δύο εβδομάδες κατά τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δοκιμώνΛονδίνο 
Ένα εμβόλιο το οποίο βάζει στον «πάγο» τη νόσο Αλτσχάιμερ αναπτύσσουν αμερικανοί επιστήμονες. Οι πρώτες δοκιμές μάλιστα, έδειξαν ότι το εν λόγω εμβόλιο καθυστερεί αποτελεσματικά την εκδήλωση των συμπτωμάτων της νόσου όπως π.χ. απώλεια μνήμης, σύγχυση, ανικανότητα εκτέλεσης καθημερινών δραστηριοτήτων.
Ελπιδοφόρα αποτελέσματα
Το εμβόλιο IVIG, όπως ονομάζεται, αναπτύσσεται από τους ερευνητές της φαρμακευτικής εταιρείας Baxter. Δοκιμές σε ασθενείς έδειξαν ότι η χορήγηση του νέου εμβολίου ανά δύο εβδομάδες για ένα διάστημα τριών ετών ήταν αρκετή για να «φρενάρει» επιτυχώς την εξέλιξη της νόσου.  
Η διαφορά μεταξύ του νέου εμβολίου και των υπαρχόντων θεραπειών εντοπίζεται στο γεγονός ότι το IVIG είναι σχεδιασμένο ώστε να «προπονεί» το ανοσοποιητικό σύστημα για να στοχεύει τις εναποθέσεις του β-αμυλοειδούς (της πρωτεΐνης που συγκεντρώνεται στον εγκέφαλο των ασθενών και συνδέεται με τη νόσο), αποτρέποντας έτσι την αύξηση του μεγέθους τους.
Μεγαλύτερη κλινική δοκιμή, μεγαλύτερη πρόκληση
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, το εμβόλιο θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.
«To νέο εμβόλιο ενδεχομένως να αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα θεραπευτική προσέγγιση που έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα κατά της νόσου Αλτσχάιμερ και γνωρίζουμε ότι βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ανάπτυξής του» αναφέρει ο υπεύθυνος έρευνας στη βρετανική Εταιρεία για το Αλτσχάιμερ, δρ Κλάιβ Μπαλάρντ.
«Γνωρίζουμε ότι η θεραπεία αυτή είναι ασφαλής ωστόσο η πραγματική πρόκληση θα είναι να δούμε κατά πόσο οι αρχικές υποσχέσεις της εταιρείας ως προς την αποτελεσματικότητά της, θα μπορέσουν να επαληθευθούν μέσα από μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές. Περίπου ένα στα τρία άτομα προχωρημένης ηλικίας θα εμφανίσει άνοια» καταλήγει ο ειδικός.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.