Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Το σάλιο θα αποκαλύπτει… την ηλικία σας

Ερευνητές του UCLA ανέπτυξαν νέο τεστ σάλιου που μπορεί να εντοπίσει την ηλικία κάποιου με απόκλιση 5 ετών- μέχρι  τώρα η πιο ακριβής εξέταση για την ηλικία. 
Ο ερευνητής Eric Vilain, δήλωσε ότι με δείγμα σάλιου μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την ηλικία ενός ανθρώπου χωρίς να γνωρίζει τίποτα άλλο για αυτόν.
Η εξέταση ερευνά για τη μεθυλίωση σε 2 περιοχές του
γονιδιώματος που βρίσκονται μεταξύ 88 περιοχών σε 80 γονίδια, για τα οποία αλλαγές μεθυλίωσης συνδέονται ιδιαίτερα καλά με την ηλικία ενός ανθρώπου.

Ο Vilain ανακάλυψε τις περιοχές κατά τη διάρκεια ανάλυσης 34 ζευγαριών ομοζυγωτικών αρρένων διδύμων μεταξύ 21 και 55 ετών. Στη συνέχεια εξέτασε το σάλιο 31 αντρών και 29 γυναικών ηλικίας 18 έως 70 ετών. Η εξέταση ήταν ακριβής με απόκλιση 5 ετών.

Εντόπιζε μόνο το 73% της μεταβλητότητας της ηλικίας, δηλαδή αποκάλυπτε ότι ορισμένοι άνθρωποι ήταν μικρότεροι ή μεγαλύτεροι από την ηλικία τους.

Ο Vilain υποδεικνύει ότι η εξέταση εντοπίζει με ακρίβεια τη βιολογική ηλικία κάποιου, που μπορεί ενδεχομένως να είναι περισσότερο σχετική με την υγεία του σε σχέση με τον αριθμό των γενεθλίων που έχει γιορτάσει.

Όπως δήλωσε, οι γιατροί θα μπορούσαν να προβλέπουν τον ιατρικό κίνδυνο για συγκεκριμένη νόσο και να προσαρμόζουν την αγωγή με βάση την αληθινή βιολογική ηλικία του DNA σε αντίθεση με το πόσο μεγάλος είναι κάποιος.

Η ερευνητική ομάδα εξετάζει αν άνθρωποι με σχετικά νεαρότερη βιολογική ηλικία ζουν περισσότερο και πιο υγιεινή ζωή σε σχέση με ανθρώπους ίδιας ηλικίας με μεγαλύτερη βιολογική ζωή.
Ο Vilain αναφέρει τα ευρήματά του στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού «PLoS One».

Πηγή: iatronet

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.