Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Σπιρουλίνα

Η Σπιρουλίνα είναι ένα κυανοπράσινο μικρόφυκος που αποτελείται από πολλά κύτταρα που σχηματίζουν αποικίες, τις περισσότερες φορές σε σπειροειδή μορφή.
Περιέχει πάνω από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες. Περιέχει 50-70% πρωτεΐνες, 5 – 7% λιπίδια, 15-20% σάκχαρα, βιταμίνες (Β1, Β5 και Β6), ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Επίσης περιέχει βιταμίνη Β12, σίδηρο, βιταμίνη Ε, β-καροτένιο, αντιοξειδωτικά,
λιπαρά οξέα και χλωροφύλλη.
Η Σπιρουλίνα χωνεύετε και απορροφάτε από τον οργανισμό πιο εύκολα από κάθε άλλη πηγή πρωτεϊνών. Οι ποιότητα της προτείνεις είναι καλύτερη από αυτή του κρέατος και της σόγιας.
Η Σπιρουλίνα είναι ιδανική τροφή για όσου πάσχουν από αναιμία αφού περιέχει 58 φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι και 28 φορές περισσότερο από το βοδινό κρέας.
Η Σπιρουλίνα είναι ένα ιδανικό συμπλήρωμα θρεπτικών ουσιών για όσους κάνουν δίαιτα. Σε μορφή σκόνης μπορεί να προστεθεί σε ποτά, σούπες, σαλάτες η να σκορπιστεί πάνω σε οποιοδήποτε τρόφιμο.
Όταν χρησιμοποιείται πρέπει να θερμαίνεται όσο το δυνατόν λιγότερο για να διατηρήσει την αποτελεσματικότητα της.
Αφού η Σπιρουλίνα είναι μια ανεπεξέργαστη φυσική τροφή είναι ασφαλές άλλα οι τακτική χρήστες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν παραπάνω από ένα κουτάλι της σούπας στα κύρια γεύματα.
Η Σπιρουλίνα προάγει την υγεία μέσο της υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, της προστασία από φλεγμονές και από τις επιπτώσεις του στρες στον οργανισμό.
Παρέχει μεγάλες ποσότητες θρεπτικών ουσιών που βοηθάνε να σταματήσει ο κύκλος της ευκαιριακής αμέτρητης κατανάλωσης και της υπερκατανάλωση τροφής που οφείλεται στις διατροφικές ελλείψεις.
Νεώτερες διατροφικές έρευνες σχετικά με τη Σπιρουλίνα έχουν δείξει ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μακρομόρια. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τον οργανισμό από τον κίνδυνο του καρκίνου, ενώ τα μακρομόρια από την πρόωρη γήρανση.
Παρόλο που αρκετοί προσπαθούν να παρουσιάσουν στην Σπιρουλίνα σαν ένα θαυματουργό συμπλήρωμα για το αδυνάτισμα, δεν υπάρχουν κλινικές έρευνες που να αποδείξουν ότι η Σπιρουλίνα μειώνει το βάρος.
Άλλα οι θρεπτικές της ουσίες είναι ό,τι καλύτερο για τα άτιμα που ακολουθούν μια στερητική δίαιτα ή ελλιπή σε θρεπτικά συστατικά διατροφή.
 http://aboutweightloss.gr


Κλικ εδώ, Σπιρουλίνα : Η καλλιέργεια του μέλλοντος!

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.