Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Ελαφρόπετρα στη γλάστρα

Για πιο λόγο είναι καλό να βάζουμε ελαφρόπετρα στην γλάστρα πριν βάλουμε το χώμα;

  Καταρχάς η ελαφρόπετρα (ελαφρύς + πέτρα = ελαφριά πέτρα) είναι ένα πορώδες ηφαιστειογενές ορυκτό, χημικά αδρανές. 


Δημιουργείται από την
 ηφαιστειακή δράση και το πορώδες του υλικού οφείλεται στα
κενά που δημιουργούνται από τη διαφυγή ατμού κατά την ψύξη της λάβας.


Χρησιμοποιείται στην γεωργία και στην ανθοκομία. Είναι καλά να χρησιμοποιούμε ελαφρόπετρα 4-5 εκατοστά στην βάση της γλάστρας γιατί σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε πιατάκια στις γλάστρες δεν αφήνει να έρθει σε επαφή το νερό που βρίσκεται στο πιατάκι της γλάστρας με το χώμα.


Θα πρέπει να είναι απαραίτητη η χρήση της ελαφρόπετρας σε γλάστρες που δεν έχουν τρύπα γιατί το νερό μένει μέσα στην γλάστρα και η ελαφρόπετρα δεν αφήνει να έρχετε σε επαφή χώμα με νερό. Επίσης η γλάστρα μας θα είναι πιο ελαφριά για μετακινήσεις.

http://fytosymvoules.blogspot.com/2011/03/blog-post_05.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.