Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Πώς να ανοίξετε τα μάτια σας... το πρωί

 Πώς να ανοίξετε τα μάτια σας... το πρωί 

Αφήστε τις αλχημείες και ακολουθήστε τις συμβουλές μας

Πάντα θα ζηλεύουμε τους ανθρώπους που «το έχουν». Εκείνους που πέφτουν στο κρεβάτι στις 7.00 το πρωί της Κυριακής μετά από ολονύχτιο clubbing και στις 12.00 παραπονιούνται ότι δε βρίσκουν κανέναν ξύπνιο να πάνε για καφέ.
Οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί χρειάζεται να κάνουμε αλχημείες για να μείνουμε ξύπνιοι καθημερινά στο γραφείο. Οπότε την Κυριακή κοιμόμαστε. Ναι, όλη μέρα.

- Επενδύστε σε ένα ξυπνητήρι με αυτόματο snooze –τα κινητά των τελευταίων χρόνων έχουν ενσωματωμένη την πολύτιμη λειτουργία– και ρυθμίστε το να χτυπήσει ένα τέταρτο νωρίτερα από την ώρα που θέλετε να σηκωθείτε. Η αξία του να το ακούτε να χτυπά και να συνειδητοποιείτε ότι έχετε ένα ακόμα τέταρτο ύπνου είναι ανεκτίμητη. Προσοχή, μόνο ένα τέταρτο, όχι περισσότερο: αν το ακούσετε να χτυπά δύο φορές ξέροντας ότι δεν είναι ακόμα ώρα να σηκωθείτε, την τρίτη θα έχετε συνηθίσει να το αγνοείτε –και θα συνεχίσετε τον ύπνο σας.

- Ακούστε το στομάχι σας. Αν κοιτάξετε το κουτί με τα κορν φλέικς και ανακατευτείτε, μην πιεστείτε να φάτε γιατί «το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας». Αν δεν ξυπνήσετε νιώθοντας μια πελώρια λαχτάρα για παγωμένο καφέ, μην τον φτιάξετε απλά και μόνο επειδή «έτσι κάνετε κάθε μέρα».

Αν, πάλι, θέλετε να φάτε κάτι –δεν πεινάτε απαραίτητα, αλλά δεν ανακατεύεστε και μόνο στην ιδέα– μία μπάρα δημητριακών έχει το ιδανικό μέγεθος που λέγαμε προηγουμένως, αυτό που θα σας ξυπνήσει χωρίς να σας φουσκώσει. Συν το ότι αποτελεί τη βόμβα βιταμινών και υδατανθράκων που χρειάζεστε εκείνη τη στιγμή. Το ίδιο ισχύει και για λίγες κουταλιές της σούπας δημητριακών με γιαούρτι. Πειραματιστείτε με τις ποσότητες, και σε μία εβδομάδα απανωτών ξενυχτιών θα έχετε βρει τις σωστές για εσάς. Πέραν των δημητριακών, εξαιρετική ιδέα είναι και ένα μήλο –σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, σας ξυπνά πολύ αποτελεσματικότερα από τον καφέ.

-Συνθέστε το δικό σας κοκτέιλ βιταμινών. Με μέτρο πάντα, χωρίς υπερβολές: Ένα συμπλήρωμα πολυβιταμινών σε χάπι και μία αναβράζουσα βιταμίνη C συνδυασμένα είναι υπεραρκετά. Αφήστε τις από το βράδυ σε ένα εμφανές σημείο, από το οποίο θα περάσετε σίγουρα πριν φύγετε από το σπίτι –και στο μπάνιο εν ανάγκη– για να μην τις ξεχάσετε.

-Μην υποτιμάτε τη δύναμη του νερού. Αν κάνετε μπάνιο το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο για να κοιμηθείτε το πρωί δέκα λεπτά παραπάνω, ό,τι κερδίζετε σε χρόνο το χάνετε σε ταχύτητα ανάκτησης ενέργειας. Ναι μεν θα έχετε σηκωθεί από το κρεβάτι, αλλά το σώμα σας θα συνεχίσει να κοιμάται και να υπολειτουργεί για τις επόμενες ώρες. Αφήστε τις δικαιολογίες και συρθείτε εν ανάγκη μέχρι την μπανιέρα.

Μερικά μυστικά για το αποτελεσματικότερο στο ξύπνημα ντους: Κάντε ελαφρύ μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σας καθώς τα λούζετε και πάρτε μια βαθιά εισπνοή για να μυρίσετε το σαμπουάν –η αρωματοθεραπεία δεν έχει να κάνει μόνο με αιθέρια έλαια. Καθώς ξεβγάζεστε, εφαρμόστε το πανάρχαιο κόλπο του σκωτσέζικου ντους: τρία δευτερόλεπτα παγωμένο νερό, τρία καυτό. Επαναλάβετε δυο-τρεις φορές, τελειώστε με κρύο ή έστω χλιαρό νερό, και τυλιχτείτε με ζεστό μπουρνούζι. Θα έχετε τονώσει την κυκλοφορία του αίματος, και ξεχάσει ότι πριν από λίγο νυστάζατε.

- Υπολογίστε πόση ώρα χρειάζεστε για όλα αυτά
, συν για να βρείτε τι θα φορέσετε, και σηκωθείτε ακριβώς τόσο πριν την ώρα που πρέπει να φύγετε. Δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας από το να σηκωθείτε από το κρεβάτι και να τρέχετε με κομμένη την ανάσα. Καλύτερα να κοιμηθείτε μισή ώρα λιγότερο, αλλά να φτάσετε στο γραφείο έχοντας πραγματικά ξυπνήσει.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας, συγκεντρωθείτε στη δουλειά, κάντε διαλείμματα με τους ομιλητικότερους των συναδέλφων σας και γενικώς μην αφήνετε «κενά» διαστήματα, για να μη βρει το μυαλό την ευκαιρία να κατεβάσει –έστω και στιγμιαία– ρολά. Ακόμα σημαντικότερο είναι να μην υποκύψετε στον πειρασμό να παραπονεθείτε ότι νυστάζετε ή να μετρήσετε, διηγούμενοι τις χθεσινοβραδινές σας περιπέτειες, τις ελάχιστες ώρες που έχετε κοιμηθεί. Η δύναμη της αυθυποβολής –και της άρνησης, σε αυτήν την περίπτωση– είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι φαντάζεστε. Όσο λιγότερο σκεφτείτε οτιδήποτε έχει να κάνει με ύπνο τόσο λιγότερο θα νιώθετε ότι νυστάζετε. Άλλωστε, δε νυστάζετε.

Πηγή: in2life.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.