Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Βελτιώνοντας τη μνήμη

 

Προστατέψτε το μυαλό σας

Αισθάνεστε ότι η μνήμη σας εγκαταλείπει με τα χρόνια; Μην αγχώνεστε γιατί τα μικρά κενά μνήμης δεν είναι συχνά σημάδια σοβαρών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ αλλά μάλλον αλλαγές της δομής και λειτουργίας του εγκεφάλου. Θέλετε παρά ταύτα να ακονίσετε το μυαλό σας;

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να μαθαίνετε συνεχώς και να διατηρείτε την πνευματική και σωματική σας υγεία σε καλή κατάσταση. Αυτό συμβουλεύει η Ειδική Αναφορά Υγείας του Χάρβαρντ με την έκθεση «Βελτιώνοντας τη μνήμη». Αυτές οι στρατηγικές προωθούν την «τράπεζα μυαλού» σας, βελτιώνοντας την ποσότητα πληροφοριών του εγκεφάλου σας από τραυματισμούς και απώλειες…

Η νόσος του Αλτσχάιμερ δεν επηρεάζει με τον ίδιο τρόπο όλους τους ανθρώπους. Υπάρχουν περιπτώσεις που ασθενείς λειτουργούν κανονικά και άλλες που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα μνήμης.

Δυο μέρη θα σας βοηθήσουν στην κατανόηση του φαινομένου. Το πρώτο, έχει να κάνει με τις αποθήκες του μυαλού που διατηρούν τις πληροφορίες. Στη θεωρία, όταν ένας άνθρωπος έχει μεγάλο «σκληρό δίσκο» είναι σε θέση να διατηρήσει αναμνήσεις και ικανότητα σκέψης παρόλο που κάποια σημεία έχουν καταστραφεί.

Στο δεύτερο, έχουμε να κάνουμε με ένα γνωστικό στοιχείο, με τη νοητική ανάπτυξη όπου το μυαλό είναι σε θέση να χρησιμοποιεί εναλλακτικά νευρο-μονοπάτια ή στρατηγικές σκέψεις προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τραυματισμένα μέρη του. Άνθρωποι που έχουν τέτοια ικανότητα, μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλακτικά εγκεφαλικά δίκτυα προκειμένου να αποφεύγουν δυσλειτουργίες στην πνευματική τους ανάπτυξη.

Πολλά πράγματα μπορούν να μειώσουν την εγκεφαλική ικανότητα όπως εγκεφαλικά, τραυματισμοί και τοξίνες και δυστυχώς δεν είναι πολλά που μπορούν να γίνουν προκειμένου να επανέλθει το μυαλό γενετικά. Αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναπτύξουμε το κομμάτι της νόησης. Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε με πνευματική και σωματική άσκηση όπως διάβασμα, γράψιμο, παιχνίδια στρατηγικής, συζητήσεις και παίζοντας μουσική!

Καταλήγοντας θα πρέπει να προπονούμε το μυαλό μας και να το θέτουμε σε πνευματικές δραστηριότητες καθημερινά προκειμένου να το διασφαλίσουμε στο μέλλον.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.