Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Για ποιο λόγο οι γυναίκες σήμερα αργούν να κάνουν παιδιά;

Οι γυναίκες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ γίνονται πλέον μητέρες σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία, σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, κάτι που έχει οδηγήσει σε συχνότερα προβλήματα που αφορούν τη γονιμότητα και την ανάπτυξη των παιδιών.
Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε από Σουηδούς ερευνητές αναζήτησε την κύρια αιτία για την οποία οι γυναίκες επιλέγουν να καθυστερήσουν τη δημιουργία οικογένειας. Φάνηκε λοιπόν πως ο νούμερο ένα λόγος είναι ότι δεν έχουν βρει

νωρίτερα τον κατάλληλο σύντροφο!
Για τις ανάγκες της έρευνες άτομα ηλικίας 36 έως 40 ετών ρωτήθηκαν γιατί δεν έχουν ακόμα κάνει παιδιά και στην πλειοψηφία τους απάντησαν ότι δεν έχουν ακόμα βρει τον ιδανικό σύντροφο με τον οποίο θα έπαιρναν αυτή την απόφαση. Συγκεκριμένα, αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε το 60% των ερωτηθέντων. Επίσης, ένας σημαντικός αριθμός ατόμων δήλωσε ότι δεν αισθάνεται πως είναι αρκετά ώριμοι για να γίνουν γονείς (29% των γυναικών και 35% των αντρών) ή ότι υπάρχουν άλλα πράγματα που θέλουν να κάνουν πριν δημιουργήσουν οικογένεια (26% των γυναικών και 33% των αντρών).
«Η πλειοψηφία όσων ρωτήθηκαν δήλωσε ότι θέλει κάποια στιγμή να κάνει παιδιά», σχολιάζει η Erica Schytt, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Karolinska στη Στοκχόλμη. Όμως η πραγματοποίηση αυτής της επιθυμίας σε μεγάλη ηλικία δεν είναι εύκολη υπόθεση. «Το λιγότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην έχουν πια τις ίδιες πιθανότητες να πετύχουν μια εγκυμοσύνη», συνεχίζει η Schytt.
Παλαιότερες έρευνες (2012) έχουν δείξει ότι η μέση ηλικία στην οποία γίνεται ένας άνθρωπος γονιός στην Ευρώπη είναι 32 για τους άντρες και 29 για τις γυναίκες.

Πάντως, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα της έρευνας είναι απαισιόδοξα και για έναν άλλο λόγο, που δεν σχετίζεται με τα παιδιά. «Είναι θλιβερό που τόσο πολλοί άνθρωποι δηλώνουν ότι δεν έχουν σύντροφο. Τα άτομα που δεν είναι δεσμευμένα σ’ αυτές τις ηλικίες έχουν υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης».
 http://www.imommy.gr

 http://kiou-kirbiologia.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.