Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Σαλιγκάρια αντιμετώπιση και καταπολέμηση

Συλλογή με το χέρι  Τα σαλιγκάρια βγαίνουν τη νύχτα, ενώ τη μέρα κρύβονται στη σκιά στο έδαφος κάτω από πέτρες ή ξύλα που κρατούν και υγρασία.  
Μπορούμε να τοποθετήσουμε σανίδες ή παλιές λαμαρίνες για παγίδες δίπλα περιβόλι μας και όταν ο καιρός είναι ξερός να τα συλλέξουμε την ημέρα από την κάτω επιφάνεια. 
Επίσης το βράδυ με φακό ή πολύ νωρίς επιθεωρούμε τακτικά τα λαχανικά μας και συλλέγουμε τους εισβολείς. 
Προσελκυστικά για παγίδες

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φλούδες πορτοκαλιού, πίτουρο, φύλλα από μαρούλια, λαχανόφυλλα, κάτω από τις σανίδες μας τα οποία θα προσελκύσουν περισσότερο τα σαλιγκάρια και θα αφήσουν ήσυχα τα λαχανικά μας, δίνοντάς την ευκαιρία τα μαζέψουμε πιο εύκολα από εκεί. 


Απωθητικά προστατευτικά

Στάχτη
Αν έχουμε μεγάλο πρόβλημα, μπορούμε να προστατέψουμε τα φυτά μας ρίχνοντας γύρω τους στάχτη από ξύλα. Τα σαλιγκάρια δεν μπορούν να την περάσουν. Προσοχή εάν βραχεί πρέπει να ξαναρίξουμε.
Ασβέστης
Χρησιμοποιείται εναντίον των γυμνοσαλιάγκων και σαλιάγκων (σαλιγκαριών) ως σκόνη.
Η σκόνη πρέπει να προέρχεται από άσβηστο ασβέστη πού γίνεται σκόνη από την υγρασία.
Για να υποβοηθήσουμε να γίνει σκόνη ραντίζουμε με πολύ λίγο νερό το σωρό της ασβέστου.
Τη σκόνη αυτή σκορπίζουμε μέσα στις πρασιές, που έχουν σπαρθεί τα λαχανικά. Το σκόρπισμα αυτό πρέπει να γίνεται τις βραδινές ώρες. Κατά τις ώρες αυτές βγαίνουν οι γυμνοσάλιαγκοι και πηγαίνουν στις φυτείες να φάνε τα λαχανικά.
Μόλις περάσουν επάνω από τον ασβέστη, ο ασβέστης θα κολλήσει στο σώμα τους που είναι υγρό και θα ψοφήσουν. Όταν βρέξει πρέπει να σκορπίσουμε και δεύτερη φορά, γιατί ο ασβέστης χάνει την καυστική του δύναμη.

Προστατευτικές ταινίες
Στο εμπόριο κυκλοφορούν αυτοκόλλητες ταινίες χαλκού ειδικές για γλάστρες με την ιδιότητα να ηλεκτρίζουν τα σαλιγκάρια δημιουργώντας έτσι ένα φυσικό εμπόδιο.

Η αποτυχημένη δοκιμή μου πριν χρόνια με μπύρα ή cola… 
Δεν μπορώ να καταλάβω πως δουλεύει σε κάποιους. Τα σαλιγκάρια δε πνίγονται τόσο εύκολα… 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.