Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Πρακτικά φάρμακα ζωικής και γαληνικής προέλευσης

Φάρμακα από ζώα  
1. Σε άνοιγμά μαλαθράκων κοπανίζουμε όστρακο χοντρού χοχλιού ως αλοιφή. Η βάζουμε απάνω ένα λουκούμι και μετά ξετινάσουμε τη ζάχαρη.
2. Σε κάψιμο από λάδι καυτό, το αλείφουμε με κρόκο αυγού.

3. Στα κοψίματα βάζουμε ξύσμα από τομαρένιο στιβάνι.
4. Σε πονέματους στάζουμε 2-3 στάλες γάλα γυναίκας που θηλάζει 2-3 φορές την ημέρα. Καλό κάνει και το ούρο του

αρσενικού παιδιού, του μωρού, με στάξιμο στα μάτια.
5. Σε περίπτωση ασκαγιάς που τα σκάγια μένουν μέσα, πιάνουμε και σφάζουμε ένα κουνέλι,το γδέρνουμε και με τη προβιά ζεστή, την κολλάμε στο μέρος του σώματος που βρίσκονται τα σκάγια. Η προβιά τα βγάζει έξω.
6. Για πληγές, καηματιές, μαλαθρώκους κ.λπ. καλό κάνει το πρόβιο ξύγκι, με λάδι, κλαδί βασιλικό, κλαδί αμπερόζας, κλαδί βάρσαμο, βρασμένα σε νερό. Όταν κρυώσουνε και γίνουν αλοιφή, αλείφουμε καλά τα σπυριά κ.λπ.
7. Σε πεσίματα που μολοπιζόμαστε, πίνουμε, για τρεις μέρες, το πρωί νηστικοί, μια κουταλιά χωριάτικο βούτυρο.
8. Σε δάγκωμα σκορπιού καλό κάνει κοπανισμένος ο ίδιος σκορπιός.
9. Για το έκζεμα και καηματιές, κάνει καλό 100 δράμια γάλα κατσίκας και λίγη αγαστέρα να τυροκομηθούνε. Με το χουμά αλείφουμε το έκζεμα.
10. Σε γρομπιασμένα νεύρα κάνει καλό το ασπράδι 2 αυγών ταραγμένο σε 2 κουταλιές ξυσμένο σαπούνι αφόριο. Γίνεται έτσι πυκνή αλοιφή. Μετά παίρνουμε άκλωστο λινάρι και κάνουμε έμπλαστρο με την αλοιφή και μετά τη βάζουμε πάνω στα πονεμένα νεύρα.
11. Σε σπασίματα ποδιών και χεριών και σε περίπτωση που η γιάτρουσα δεν πέτυχε την αποκατάστασή τους. Παίρνουμε τα ψάρια σάρπες, τα κοπανίζουμε και τα βάζουμε πάνω στα κόκαλα.
12. Στις πέτρες της χολής, παίρνουμε φλούδα στομαχιού μαύρης όρνιθας, την ξεραίνουμε και την κοπανίζουμε μέχρι να γίνει σκόνη και μ’ αυτή πίνουμε ένα κουταλάκι την ημέρα.
13. Σε περίπτωση ερεθισμού των σκιανών των αρσενικών παιδιών,παίρνουμε μαντανό, τον κοπανίζουμε και μετά τον σουρώνουμε με πολύ μαύρο κρασί και ύστερα όλα αυτά τα βάζουμε στο μέρος του ερεθισμού.
Όλες αυτές οι συνταγές συμπληρώνουν την λαϊκή θεραπευτική που αναφέρθηκε στο προηγούμενο κεφάλαιο. Αλλά,όπως και προηγουμένως είπαμε, συνταγές θεραπείας ο λαός μας έχει για «κάθε νόσον και πάσαν μαλακίαν» και μάλιστα για πολλές, από δύο και περισσότερες.
Πηγή:Λαϊκή Ιατρική-Πρακτικά-Ρέθυμνο 2003
 http://www.ftiaxno.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.