Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

Τεκμήριο εισοδήματος και τα …παιδιά !!!

Το Μεσοπρόθεσμο θεωρεί τα παιδιά «Τεκμήριο»! Η φορολ. επιβάρυνση αυξάνει με τον αριθμό των παιδιών..  
«Η κυβέρνηση έχει πλήρη συνείδηση της κατάστασης… και ότι οι πολίτες είναι πικραμένοι και ότι η αγωνία και η ανασφάλεια είναι διάχυτες …και ότι ξέρετε πως νοιώθει και τι περνά ο κάθε άνεργος, ο κάθε συνταξιούχος, ο κάθε επιχειρηματίας… και ότι όλους αυτούς τους έχουμε στο μυαλό μας  και στην καρδιά μας και στο όνομά τους βρισκόμαστε εδώ.»

Για να διαβάσετε το ρεπορτάζ της εφημ. "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" κάντε κλικ… ΕΔΩΌταν ο λαός λέει ότι τα παιδιά είναι πλούτος η κυβέρνηση του Παπανδρέου και του Βενιζέλου παραφράζοντας την λαϊκή σοφή έκφραση, φορολογεί σκληρά τις πολυμελείς οικογένειες.
Δηλαδή, ο Βενιζέλος μεταχειρίζεται τα παιδιά ως τεκμήριο εισοδήματος, σε μια χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας.
Με βάση τα εισοδήματα του 2010, οι πολύτεκνοι είχαν αφορολόγητο όριο τα 27.000 ευρώ. Αρχικά η κυβέρνηση μείωσε το όριο στα 23.000 ευρώ με βάση τον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπροθέσμου. Τώρα το μειώνει ακόμα περισσότερο το όριο στα 15.000 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι ένας πολύτεκνος με τέσσερα παιδιά και με οικογενειακό εισόδημα 27.000 ευρώ το 2010 δεν πλήρωνε φόρο, ενώ τώρα ο ίδιος άνθρωπος με τα ίδια εισοδήματα θα πληρώσει 3.030 ευρώ.
Με βάση τα στοιχεία του 2009, ο φόρος που καταβάλλουν στο κράτος οι πολύτεκνες οικογένειες, ανέρχεται συνολικά στα 54 εκ. ευρώ.
Με βάση το νέο αφορολόγητο όριο που επιβάλλεται από την κυβέρνηση, οι πολύτεκνοι θα κληθούν να καταβάλουν 153 εκ. ευρώ.
Δηλαδή, τριπλασιάζεται το φορολογικό βάρος σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν να ταΐσουν τέσσερα και πέντε παιδιά.
Αntiκοινοβουλευτικός


Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.