Το πατατάτο είναι κατσικίσιο κρέας στην κατσαρόλα με πατάτες. Το πατατάτο είναι από τα τυπικότερα Αμοργιανά πιάτα που σερβίρεται στα εστιατόρια και τα ταβερνάκια του νησιού.
Η μαζικότερη κατανάλωσή του γίνεται στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, στην Κάτω Μεριά της Αμοργού.
Την παραμονή της γιορτής σερβίρονται δωρεάν πάνω από δύο χιλιάδες μερίδες στους πιστούς που συγκεντρώνονται στο μοναστήρι.
Για περισσότερες φωτογραφίες του πανηγυριού κάνε κλικ εδώ
Εντύπωση προκαλεί η προσμονή του λαού για την κατανάλωση του ευλογημένου από την Αγία Παρασκευή φαγητού.
Είναι η ανάγκη κοινωνίας και θρησκευτικής ευλογίας της απομονωμένης νησιώτικης ζωής που προκαλεί τη μαζική προσέλευση;
Για φωτογραφικό υλικό από το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στην Αμοργό, κάνε κλικ εδώ
1 κ.σ.βούτυρο
1 κρεμμύδι
5 ,6 πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
κανέλλα
1 φλιτζ καφέ λάδι
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
μπαχάρι
1 κιλό γίδα