Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Οι γυναίκες είναι επίσημα πιο επικίνδυνες οδηγοί

Καταστροφική αποδεικνύεται η συνεύρεση 2 γυναικών οδηγών σε διασταύρωση.

Οι γυναίκες είναι επίσημα πιο επικίνδυνες οδηγοί Καταστροφική αποδεικνύεται η συνέυρεση δύο οδηγών θηλυκού γένους σε διασταύρωση

Οι γυναίκες οδηγοί έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε αυτοκινητικό ατύχημα, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες.

Οι ερευνητές εξέτασαν 6.5 εκατομμύρια ατυχήματα και διαπίστωσαν υψηλότερο από το αναμενόμενο αριθμό συγκρούσεων στις οποίες εμπλέκονται δύο γυναίκες οδηγοί! Ανακάλυψαν, επίσης, ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στα διασταυρώσεις, στις διακλαδώσεις και στους παράδρομους.

Ο Μάικλ Σίβακ, του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, αναφέρει: «Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι, σε συγκεκριμένα ατυχήματα, οι συγκρούσεις μεταξύ ανδρών τείνουν να είναι λιγότερες από εκείνες μεταξύ γυναικών.»

Ο δρ. Σίβακ και ο συνεργάτης του, Μπράντον Σετλ, μελέτησαν αρχεία από ατυχήματα που κατεγράφησαν από τις Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, στο διάστημα 1998 με 2007.
Πίστευαν ότι οι συγκρούσεις μεταξύ δύο ανδρών θα αποτελούσαν το 36.2% των συνολικών ατυχημάτων, μεταξύ δύο γυναικών το 15.8% και μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας το 48%.
Αντιθέτως, ανακάλυψαν ότι τα ατυχήματα μεταξύ γυναικών ανέρχονταν στο 20.5%, ενώ τα ατυχήματα μεταξύ ανδρών στο 31.9%.

Τα αποτελέσματα γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά, καθώς αποδεικνύεται ότι οι άνδρες οδηγούν περισσότερο από τις γυναίκες. Κατά μέσο όρο, οι άνδρες οδηγούν το 60% του χρόνου, ενώ οι γυναίκες το 40%.

Τα ατυχήματα άνδρα με γυναίκα ανήλθαν στο ποσοστό του 47.6%, όπως περίμεναν οι επιστήμονες.
Οι ερευνητές παρατήρησαν, επίσης, ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να συγκρουστούν σε μια διασταύρωση. Χτυπούν, συνήθως, στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου, όταν προσπαθούν να στρίψουν δεξιά και αντιστρόφως. Ο δρ. Σίβακ απέδωσε το φαινόμενο στη διαφορά ύψους των δύο φύλων.

«Υπάρχουν τρεις παράγοντες που αφορούν στους οδηγούς: η πιθανότητα να βρίσκονται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, οι δεξιότητές τους στην οδήγηση και οι δεξιότητες του άλλου οδηγού που εμπλέκεται στο ατύχημα» σχολίασε ο δρ. Σίβακ.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.