Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Πώς να προφυλαχθείτε από τον καύσωνα

Χρήσιμες συμβουλές ώστε να αποφύγετε τα χειρότερ
Πώς να προφυλαχθείτε από τον καύσωνα Χρήσιμες συμβουλές ώστε να αποφύγετε τα χειρότερα Ο υδράργυρος ανεβαίνει επικίνδυνα και μαζί και η δυσφορία και ο προβληματισμός για το πώς θα προστατευτούμε από τον καύσωνα και τη θερμοπληξία. Ακολουθούν συμβουλές που θα σας προστατεύσουν από την ανυπόφορη ζέστη και τα ενδεχόμενα προβλήματα υγείας:
- Πρέπει να πίνετε πιο πολλά υγρά, που να μην περιέχουν αλκοόλ, ανεξάρτητα από το επίπεδο δραστηριότητάς σας. Μην περιμένετε να διψάσετε για να πιείτε υγρά. Προσοχή: Αν ο γιατρός σας γενικά περιορίζει την ποσότητα υγρών που πρέπει να πίνετε ή λαμβάνετε διουρητικά, ρωτήστε τον πόσο νερό πρέπει να πίνετε, όσο διαρκεί ο καύσωνας.
- Μην πίνετε υγρά που περιέχουν καφεΐνη, αλκοόλ, ή μεγάλες ποσότητες ζάχαρης καθώς σας κάνουν να χάνετε ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα υγρών. Καλό θα είναι επίσης να αποφεύγετε τα πολύ κρύα ποτά καθώς προξενούν πόνο στο στομάχι.
- Μείνετε σε εσωτερικό χώρο και, αν είναι δυνατόν, σε χώρο με air-condition. Αν το σπίτι σας δεν έχει κλιματιστικά, πηγαίνετε σε ένα εμπορικό κέντρο ή σε κάποιο δημόσιο κλειστό χώρο με κλιματισμό. Ακόμα και παραμονή λίγων ωρών σε χώρο που κλιματίζεται μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να παραμείνει δροσερό όταν επιστρέφετε στη ζέστη.
- Οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες μπορεί να παράσχουν ανακούφιση αλλά όταν η θερμοκρασία φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα πιθανόν δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν τη θερμοπληξία. Το να κάνετε μπάνιο ή ντους με δροσερό νερό ή το να μετακινηθείτε σε χώρο με κλιματισμό είναι καλύτερος τρόπος για να δροσιστείτε.
- Να φοράτε ελαφριά ρούχα, ανοιχτόχρωμα και χαλαρά στο σώμα και να μην αφήνετε ποτέ κάποιον σε κλειστό, παρκαρισμένο αυτοκίνητο.
- Αν και οποιοσδήποτε και σε οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να υποφέρει από αρρώστια που προκαλείται από τη ζέστη, μερικοί άνθρωποι βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλους. Να παρακολουθείτε τακτικά ανθρώπους των εξής ομάδων:
1) Μωρά και μικρά παιδιά
2) Ανθρώπους ηλικίας 65 ετών και άνω
3) Ανθρώπους με ψυχική ασθένεια
4) Όσους νοσούν από κάποια ασθένεια, όπως καρδιοπάθεια ή υπέρταση
- Να επισκέπτεστε τους ηλικιωμένους σε κίνδυνο τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα και να τους παρακολουθείτε στενά για ενδείξεις εξάντλησης από τη ζέστη ή εμφράγματος. Τα μωρά και τα παιδιά, όπως είναι φυσικό, χρειάζονται μεγαλύτερη φροντίδα και παρακολούθηση.
Αν πρέπει να βγείτε έξω
1) Θα πρέπει να περιορίσετε τις δραστηριότητές σας στις πρωινές και βραδινές ώρες
2) Περιορίστε την άσκηση. Αν πρέπει να ασκηθείτε, να πίνετε κάθε ώρα δυο ποτήρια υγρά, χωρίς αλκοόλ
3) Να προσπαθείτε να αναπαύεστε σε σκιερά μέρη
4) Πρέπει να προστατευτείτε από τον ήλιο με το να φοράτε καπέλο, γυαλιά και αντηλιακό υψηλής προστασίας.
http://thebest.gr/news/index/viewStory/78191

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.