Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Κατάθλιψη, μοναξιά και καρδιακά νοσήματα φέρνει η αϋπνία

Να αντιμετωπίζεται ως ασθένεια προτείνουν οι ερευνητές.
Η αϋπνία βλάπτει σοβαρά τις ανθρώπινες σχέσεις και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως σοβαρό πρόβλημα υγείας διότι συχνά συνοδεύεται από κατάθλιψη και μοναξιά, σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύεται από το βρετανικό Ιδρυμα Ψυχικής Υγείας. Με τίτλο «Ο ύπνος έχει σημασία» (Sleep Μatters), η έκθεση φέρνει στο προσκήνιο τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην αϋπνία και στις κακές σχέσεις, στα χαμηλά επίπεδα ενεργητικότητας και στην αδυναμία συγκέντρωσης της προσοχής.

Η χρόνια έλλειψη ύπνου συνδέεται επίσης με την εμφάνιση κατάθλιψης, καρδιακών νοσημάτων και προβλημάτων στο ανοσοποιητικό σύστημα. Η έκθεση καλεί τους παθολόγους να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στον εντοπισμό τέτοιων συμπτωμάτων στους ασθενείς. Ο αριθμός των ενηλίκων που πάσχουν από αϋπνία στη Βρετανία εκτιμάται σε περίπου 30% του πληθυσμού.

Σχεδόν 6.800 άνθρωποι έλαβαν μέρος στην έρευνα, η οποία διενεργήθηκε μέσω Διαδικτύου. Θεωρείται μάλιστα η μεγαλύτερη του είδους της στη Βρετανία. Προσείλκυσε το ενδιαφέρον όσων ανησυχούσαν ήδη για τον ύπνο τους και δεν είναι αντιπροσωπευτική για το σύνολο του πληθυσμού.

Παρ΄ όλα αυτά, δείχνει το μεγάλο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις εμπειρίες όσων απολαμβάνουν έναν καλό ύπνο και όσων πάσχουν από αϋπνία. Οι ερευνητές βρήκαν ότι όσοι υποφέρουν από έλλειψη ύπνου έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις σχέσεις τους, τρεις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κατάθλιψη και τρεις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να πάσχουν από έλλειψη συγκέντρωσης.

Ο δρ Νταν Ρόμποθαμ, ερευνητής στο Ιδρυμα Ψυχικής Υγείας και από τους συντάκτες της έκθεσης, πιστεύει ότι οι ασθενείς παγιδεύονται σε έναν φαύλο κύκλο, όπου η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε ψυχολογικά προβλήματα τα οποία οδηγούν σε ακόμη χειρότερο ύπνο.

«Είναι κρίσιμης σημασίας να συνειδητοποιήσουν οι ασθενείς ότι υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος, με τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου τους. Γιατροί και δάσκαλοι πρέπει επίσης να γνωρίζουν τα συμπτώματα και να είναι σε θέση να βοηθήσουν όσους πάσχουν από διαταραχές του ύπνου » λέει.


Διαβάστε περισσότερα:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=380945&dt=28/01/2011#ixzz1CahGWUA0

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.