Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Το ρετσίνι συμβάλλει στη συντήρηση του κρασιού;

Το ρετσίνι δεν έχει καμιά ιδιαίτερη βιολογική δράση ως συντηρητικό
Η ρετσίνα είναι κρασί που παρασκευάζεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, κυρίως στην Αττική και στην Εύβοια, από γλεύκος διαφόρων σταφυλιών.


Σε αυτό προστίθεται κατά την έναρξη της ζύμωσης 2%-3% ρετσίνι πεύκων για τη βελτίωση του αρώματος και της γεύσης του, που του προσδίδει το χαρακτηριστικό άρωμα και μια ελαφριά πικρίλα. Παλαιότερα θεωρούσαν ότι το ρετσίνι συνέβαλε στη συντήρηση του κρασιού προφυλάσσοντάς το από ορισμένες ασθένειες. Η ρετσίνα πρέπει να πίνεται μέσα σε ένα έτος από την παρασκευή της διότι αλλοιώνεται η γεύση της.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.