Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

«Σύγχρονη πανδημία» τα εγκεφαλικά επεισόδια

6 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο

Τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια αποτελούν μια «σύγχρονη παγκόσμια πανδημία», η οποία απειλεί, όχι μόνο την επιβίωση, αλλά και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων.


Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων και τα στοιχεία είναι ανησυχητικά, καθώς τα εγκεφαλικά αποτελούν τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και την 5η αιτία θανάτου για τα άτομα ηλικίας 15-59 χρόνων, καθώς και την πιο συχνή αιτία αναπηρίας.

Κάθε χρόνο το άθροισμα των θανάτων που οφείλονται σε φυματίωση, ελονοσία και AIDS είναι μικρότερο από τον αριθμό των θανάτων που οφείλονται σε εγκεφαλικά.

Κάθε 6 δευτερόλεπτα ένα θανατηφόρο εγκεφαλικό συμβαίνει κάπου στον κόσμο, ενώ θεωρείται η δεύτερη συχνότερη αιτία άνοιας και προκαλείν σοβαρές σωματικές, ψυχικές, κοινωνικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις, όχι μόνο στους επιζώντες ασθενείς αλλά και στις οικογένειές τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων  έχει πρόσφατα οργανώσει μια παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, με στόχο την ελάττωση της επίπτωσης των εγκεφαλικών επεισοδίων σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Στη χώρα μας η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, έχει προγραμματίσει επιστημονική εκδήλωση για το κοινό με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του.

Η επιστημονική εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων στην αίθουσα «Αντώνη Τρίτση» του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων σήμερα στις 18:30.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.