Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Φάρμακο για τη φαλάκρα «ρίχνει» τους άνδρες

Μαλλιά ή στυτική δυσλειτουργία

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η ευρέως χρησιμοποιούμενη δραστική ουσία φιναστερίδη, που προάγει την ανάπτυξη της τριχοφυΐας στους άνδρες, αναδεικνύει και την εκδήλωση σεξουαλικών προβλημάτων.

Ανασκόπηση που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Dermatology, δείχνει ότι οι άνδρες με την κοινή μορφή αλωπεκίας που παίρνουν φιναστερίδη είναι πιθανότερο να βιώσουν αύξηση της τριχοφυΐας αλλά περίπου ένας στους 80 επίσης βιώνει στυτική δυσλειτουργία.

Ωστόσο, οι άνδρες με σεξουαλικές παρενέργειες δεν είχαν περισσότερες πιθανότητες διακοπής της λήψης του φαρμάκου. «Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι τελικά οι άνδρες προτιμούν να έχουν μαλλιά» εξηγεί ο Δρ Τζοσι Μανουέλ Μελλα από το Νοσοκομεία Αλεμάν του Μπουένος ʼιρες όπου έγινε η έρευνα.

Περίπου οι μισοί άνδρες βιώνουν μερική απώλεια τριχοφυΐας (ανδρογενή αλωπεκία) μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Η φιναστερίδη δρα μπλοκάροντας ένα ένζυμο που μετατρέπει την τεστοστερόνη σε διϋδροτεστοστερόνη, η οποία ευθύνεται για την απώλεια της τριχοφυΐας.

Αρκετές μελέτες έχουν διερευνήσει την αποτελεσματικότητα της φιναστερίδης, ωστόσο παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τις παρενέργειές της.

Ο Δρ Μελλα και οι συνεργάτες του ερεύνησαν την ιατρική βιβλιογραφία και ανέλυσαν τα ευρήματα 12 ερευνών που είχαν συμπεριλάβει 3.927 άνδρες.

Διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που έπαιρναν φιναστερίδη είχαν 30% βελτίωση μετά από δυο χρόνια, καθώς η δραστική ουσία έχει την τάση να διατηρεί και να βελτιώνει τον αριθμό των τριχών με την πάροδο του χρόνου.

Όμως, η φιναστερίδη φάνηκε επίσης να αυξάνει τον κίνδυνο σεξουαλικών παρενεργειών, επηρεάζοντας έναν στους 80 χρήστες του φαρμάκου.

Πάντως οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν «μέτριας ποιότητας» τα στοιχεία, δηλαδή τα αποτελέσματα μπορεί να έχουν επηρεαστεί από παράγοντες όπως η ενδεχόμενη χρηματοδότηση των ερευνών από την παρασκευάστρια εταιρεία του σκευάσματος.

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε επίπτωση είναι μικρή και γενικά τα στοιχεία κρίνονται αξιόπιστα.

Πηγή: health.in.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.