Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Διατροφή για να μη σας... πέσουν τα μαλλιά

Οι βιταμίνες που χαρίζουν... πόντους αυτοπεποίθησης

Κανείς δε θα σας πει ότι αν τρώτε κάθε μέρα μπρόκολο, τα μαλλιά σας θα μείνουν στη θέση τους μέχρι τα βαθιά σας γεράματα. Ούτε ότι αν προσέχετε τη διατροφή σας, θα αποφύγουν το γκριζάρισμα και θα μείνουν σκούρα!

Ασφαλώς κληρονομικοί λόγοι παίζουν καθοριστικό ρόλο για την… καραφλίτσα που σχηματίζεται στους άνδρες. Εννοείται ότι κανείς δεν «ποινικοποιεί» τη φαλάκρα. Αντίθετα, υπάρχουν άνδρες που τους βλέπουμε καθημερινά, με «μεγάλη χωρίστρα», που όμως είναι τόσο προσεγμένη, που δείχνουν και είναι κομψοί και στιλάτοι.

Όμως άλλο αυτό και άλλο να πηγαίνετε γυρεύοντας. Γιατί να μη χαρείτε ένα υγιές και πλούσιο μαλλί, που θα σας δώσει πόντους αυτοπεποίθησης και να κινδυνεύετε να το χάσετε, επειδή δε μάθατε ότι υπάρχει μεγάλος συσχετισμός ανάμεσα στην καλή διατροφή και στις… τρίχες;

Η έλλειψη βιταμινών, για παράδειγμα, φαίνεται από τα θαμπά, αδύναμα ή ακόμα και κατεστραμμένα μαλλιά. Καλό είναι λοιπόν να προσέχετε για να… έχετε.

Διαβάστε παρακάτω τις βιταμίνες που χρειάζεστε για να έχετε υγιή μαλλιά και τις τροφές που τις περιέχουν.

• Βιταμίνη Β9 ή φυλλικό οξύ: Όπως και οι βιταμίνες Β6 και Β12, βοηθούν στο σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων. Εάν παρατηρηθεί έλλειψη, τότε δεν πηγαίνει η απαραίτητη ποσότητα αίματος και οξυγόνου στο τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να γίνονται τα μαλλιά θαμπά και να εμφανίζονται φαινόμενα τριχόπτωσης. Φασόλια και πράσινα λαχανικά, όπως μαρούλι και σπανάκι, μπορούν να δώσουν πάλι στον οργανισμό τη βιταμίνη Β9 που του λείπει και να επαναφέρουν στα μαλλιά τη χαμένη τους ζωντάνια.

• Βιταμίνη Ε: Παρατηρείτε ότι τα μαλλιά σας δείχνουν ταλαιπωρημένα, λες και έχουν γεράσει, έτοιμα να παραδώσουν πνεύμα. Μάλλον έχετε έλλειψη σε βιταμίνη Ε. Ξηροί καρποί, όπως αμύγδαλα και φιστίκια και ελαιόλαδο, θα σας βοηθήσουν για να δώσετε στα μαλλιά σας αέρα ανανέωσης. Πολύτιμη συνδρομή θα δώσουν και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως ψάρι, σπανάκι και αυγά.

• Βιταμίνη Α: Εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας της ρίζας των μαλλιών. Πιθανή ξηρότητα δείχνει ότι υπάρχει ανάγκη για να προσθέσετε και άλλη βιταμίνη Α στην καθημερινή σας διατροφή. Τα αυγά, το βούτυρο, το συκώτι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι, γάλα, τυρί), πρέπει να προστεθούν στις διατροφικές σας συνήθειες και έτσι θα περιοριστεί πολύ η τριχόπτωση και θα προλάβετε τα χειρότερα.

• Σίδηρος: Τα λεπτά και αδύναμα μαλλιά συνήθως υποδηλώνουν έλλειψη σιδήρου. Οι εξαντλητικές δίαιτες, πολλές φορές οδηγούν σε ανάλογο πρόβλημα. Πορτοκαλάδες, σπανάκι και συκωτάκι, μπορούν να μπουν σιγά – σιγά στις διατροφικές σας συνήθειες. Για να επανακτήσει ο οργανισμός την ποσότητα σιδήρου που χρειάζεται μπορεί να περάσει κάποιος καιρός. Τα αποτελέσματα όμως θα είναι ορατά.

• Πρωτεϊνες: Βασική αιτία για την τριχόπτωση, που μπορεί να καταπολεμηθεί σχετικά εύκολα με αυξημένες ποσότητες κρέατος και ψαριού. Μάλιστα, ο οργανισμός θα εφοδιαστεί επίσης, με ψευδάργυρο και με χαλκό, που του είναι απαραίτητα στοιχεία για να νικήσει την τριχόπτωση οριστικά και αμετάκλητα.

Βότανα
Η υγεία των μαλλιών μπορεί να προέλθει και από τα κατάλληλα βότανα. Το γεγονός ότι προέρχονται αποκλειστικά από το φυτικό και ζωικό κόσμο, χωρίς τροποποίηση ή ανθρώπινη παρέμβαση, τους δίνει σαφές πλεονέκτημα. Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα βότανα που κάνουν καλό στα μαλλιά και όχι όλα. Αυτά είναι

• Το μαύρο πιπέρι
• Η γύρη από τις μέλισσες, ειδικά για όσους έχουν πρόβλημα με απορρόφηση σιδήρου από άλλες τροφές
• Τα φύλλα δάφνης, όπως και το δαφνέλαιο
• Το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο

Πηγή: menslounge.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.