Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Αντιμετωπίστε τις ημικρανίες χωρίς φάρμακα


Από τις ημικρανίες ταλαιπωρούνται πολλοί διάσημοι, όπως η Elle Macpherson, η Elizabeth Taylor και ο Ben Affleck.
Υπάρχουν πολλά φάρμακα, που χορηγούνται με ή χωρίς ιατρική συνταγή και που μπορούν να ανακουφίσουν τους πάσχοντες από τα συμπτώματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί θεραπεία για τις ημικρανίες, ωστόσο με μερικές αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας μπορείτε να μειώσετε τη συχνότητα και την ένταση των «επιθέσεων»!

1) Αποφύγετε το κάπνισμα, το στρες και την έντονη σωματική δραστηριότητα
Σε ένα ημερολόγιο μπορείτε να καταγράφετε τη συχνότητα και την ένταση των «επιθέσεων» που σας ταλαιπωρούν. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να διαπιστώσετε τι είναι αυτό που προκαλεί τις ημικρανίες και να το αντιμετωπίσετε.
Οι ημικρανίες συνήθως «πυροδοτούνται» από το κάπνισμα (η νικοτίνη «στενεύει» τις αρτηρίες δυσχεραίνοντας τη διέλευση του αίματος στον εγκέφαλο), την υπερβολική άσκηση, το στρες, τις διαταραχές στον ύπνο, τους πόνους στο λαιμό και το κεφάλι καθώς και από προβλήματα στα δόντια.

2) Παρακολουθείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας
Μια μικρή πτώση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες, καθώς η γλυκόζη ανεβάζει την πίεση του αίματος. Φροντίστε να τρώτε κάτι κάθε 4 ώρες και μην αφήνετε άδειο το στομάχι για περισσότερες από 12 ώρες κατά τη διάρκεια νύχτας, πριν και μετά τον ύπνο. Επιλέξτε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως φρούτα και λαχανικά, γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά. Αποφύγετε το λευκό ψωμί και τα γλυκά (τρόφιμα ή ποτά).

3) Ελέγξτε την ποσότητα καφεΐνης που καταναλώνετε
Περισσότερα από 300mg καφεΐνης ημερησίως μπορούν να «ενεργοποιήσουν» τις… ενοχλητικές ημικρανίες. Προσπαθήστε να ελαττώσετε την ποσότητα που καταναλώνετε ή πιείτε σοκολάτα που περιέχει επίσης καφεΐνη.

4) Μασήστε μια ρίζα τζίντζερ

Το μάσημα μιας ωμής ρίζας τζίντζερ μπορεί να «απαλύνει» το αίσθημα ναυτίας και δυσπεψίας που «συνοδεύουν»τις ημικρανίες.

5) Πιείτε νερό
Η αφυδάτωση είναι ακόμη ένας παράγοντας που «πυροδοτεί» τις ημικρανίες. Ο ιστός γύρω από τον εγκέφαλο αποτελείται κυρίως από νερό και καθώς «χάνει» υγρά, συρρικνώνεται… προκαλώντας «αναστάτωση» και πόνο. Φροντίστε να πίνετε 1-2 λίτρα νερό ημερησίως.

6) Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο
Η ανεπαρκής πρόσληψη μαγνησίου οδηγεί σε μειωμένη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο και χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, οδηγώντας σε ημικρανίες. Φάτε πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, ντομάτες, καρύδια, δημητριακά ολικής άλεση, φασόλια, πατάτες και βρώμη.

7) Δοκιμάστε να κάνετε γιόγκα
Η γιόγκα μας ηρεμεί και μας απαλλάσσει από το στρες και «απαλύνει» τους πονοκεφάλους, ενώ κάποιες από τις ασκήσεις βελτιώνουν τη δυσκαμψία στο λαιμό και τους ώμους.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.