Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αστυνομικός αντιρρησίας συνείδησης απετάχθη, διότι αρνήθηκε να παραλάβει την "Κάρτα του Πολίτη"

http://santo-rinios.blogspot.com/2010/10/blog-post_22.html 

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ το νέο το γνωρίζει εδώ και ημέρες. Χρειαζόταν μία μικρή έρευνα για να διασταυρωθεί η είδηση για να ανέβει.

Η άρνησή του να παραλάβει την Κάρτα του Πολίτη, στοίχισε σε αστυνομικό με 19 έτη υπηρεσίας την απόταξη από την ΕΛΑΣ καθώς θεωρήθηκε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα. Κύμα συμπαράστασης μέσω διαδικτύου και εφημερίδων από μερίδα πολιτών που πιστεύουν ότι η Κάρτα Πολίτη παραβιάζει τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.
Τα προαναφερθέντα ανακοινώθηκαν στην εκπομπή του Σπύρου Χατζάρα «Η αλήθεια δεν έχει χορηγό» στο κανάλι «Bluesky» από τον δικηγόρο του αστυνομικού, Γιάννη Ζωγράφο.
Η «Κάρτα του Πολίτη» είναι μια κάρτα σε σχήμα πιστωτικής με ένα «έξυπνο» τσιπ, στο οποίο θα ενσωματωθούν προσωπικά στοιχεία του πολίτη όπως ο αριθμός δηματολογίου, ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας ενώ θα χρησιμοποιείται στις συναλλαγές κάθε πολίτη με το Δημόσιο. Θα έχει μία ηλεκτρονικά αποθηκευμένη βιομετρική φωτογραφία κι ένα barcode, το οποίο θα «διαβάζεται» με το πέρασμα ενός τύπου φακού.
Ο αστυνομικός, που είναι ο αρχιφύλακας Δημήτρης Ανδρεάκος, με άμεμπτο μητρώο, ο οποίος υπηρετεί ως αρχιφύλακας στο Αλλοδαπών, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, αποτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης και ενώπιον των ανώτατων αξιωματικών που το αποτελούν, δήλωσε ότι για θρησκευτικούς λόγους αρνείται να παραλάβει την κάρτα.
Όπως είπε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», προτίμησε να μείνει χωρίς δουλειά καθώς αξίες όπως η αξιοπρέπεια είναι πιο σημαντικές στη ζωή… «Προσβάλλεται η θρησκευτική μου συνείδηση και η προσωπικότητά μου ως ελεύθερος άνθρωπος» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δείτε το βίντεο από την εκπομπή με τον Χατζάρα. Στο τέλος υπάρχει ολόκληρη η εκπομπή.

Το συμβούλιο αποφάσισε να αποτάξει από την ΕΛΑΣ τον αστυνομικό, καθώς η άρνηση παραλαβής δημόσιου εγγράφου πιστοποίησης ταυτότητας συνιστά «βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα» για αστυνομικό, ωστόσο ο δικηγόρος του δηλώνει ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διότι όπως ισχυρίζεται παραβιάστηκε η αρχή του Συντάγματος για την ελευθερία του θρησκεύεσθαι.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ωστόσο εκτιμάται πως η απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου θα γίνει δεκτή από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.
Η υπόθεση εξελίσσεται παρόμοια με τις νέες ταυτότητες του ελληνικού κράτους, που καθιέρωσε η κυβέρνηση Σημίτη το 2001 και προκάλεσαν το πανελλαδικό συλλαλητήριο με συμμετοχή ιερωμένων, μοναχών και πολιτών στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε εκφωνήσει ομιλία και ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Και τότε, αστυνομικός που μετείχε στα μέτρα τάξης, πέρασε στο πλευρό των συγκεντρωμένων δηλώνοντας την συμπαράστασή του στον αγώνα τους, με αποτέλεσμα να γνωρίσει τις επευφημίες του πλήθους.
Την Κάρτα του Πολίτη που εκδίδεται από το υπουργείο Εσωτερικών, θα πρέπει να παραλάβουν υποχρεωτικά όλοι οι Έλληνες, έως το τέλος του 2011, με την αρχή να γίνεται από τα Σώματα Ασφαλείας.
Πολλοί είναι εκείνοι που αντιδρούν με τη χρήση της Κάρτας, καθώς όπως υποστηρίζουν, αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τα θεμελιώδη δικαιώματά μας, παραβιάζει την ιδιωτικότητα, την προσωπικότητα αλλά και τις ατομικές μας ελευθερίες με τη συνεχή παρακολούθηση. Όπως λένε οι δημόσιες αρχές θα ξέρουν τα πάντα για την οικονομική μας δραστηριότητα, τις συνήθειές μας, τις προτιμήσεις μας… ακόμα και τις σεξουαλικές ενώ ανά πάσα στιγμή θα γνωρίζουν που είμαστε… Επιπλέον επισημαίνουν πως τα τόσο ευαίσθητα προσωπικά μας στοιχεία μπορεί να υποκλαπούν από hackers και γενικότερα να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά από τον οποιονδήποτε για να μας βλάψει. Εξάλλου, λένε, θα πρέπει ο καθένας από εμάς να ξέρει για παράδειγμα ποια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας για τα προσωπικά μας δεδομένα ή με ποιον τρόπο θα παρέχονται εγγυήσεις για τη μη αλλοίωσή τους...
Ζούμε σε μια χώρα όπου οι ορθόδοξοι χριστιανοί πλέον διώκονται. Κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν σε κατακόμβες. Θεσμοί-αποκούμπια του Έλληνα πολίτη, έχουν πλέον μεταβληθεί σε απηνείς εχθρούς και διώκτες του, στην υπηρεσία της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Όσοι δεν υποκύπτουν στα κελεύσματα του συστήματος, διώκονται και περιθωριοποιούνται μέχρι εξόντωσης. Το «σύστημα» παρακολουθεί τους πάντες. Δεν υπάρχει πλέον τίποτα, παρά μηδενισμός. Ακόμα και η Εκκλησία, έχει καταληφθεί από οικουμενιστές. Εμείς οφείλουμε να αντισταθούμε, να προβαίνουμε κάθε μέρα ηχηρά σε ομολογία πίστεως. Και θα βγούμε νικητές.
Για το θέμα έγινε ερώτηση από τον βουλευτή Κυριάκο Βελόπουλο


ΣΚΕΨΕΙΣ: Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποια πηγή, από τις παραπάνω, ονομάζει «ακραίους» αυτούς που αρνούνται την Κάρτα!!! Μιλάει για «φιλολογία» που έχει αναπτυχθεί στους «κόλπους ακραίων στοιχείων». Είναι σίγουρο ότι αυτοί που τα γράφουν είναι - το λιγότερο – ΑΣΧΕΤΟΙ. Ούτε ξέρουν τι έγινε και γίνεται στην Βρετανία με τις «νέες ταυτότητες». Στην ταμπελοποίηση – στοχοποίηση και απομόνωση των «ακραίων στοιχείων» αποβλέπει η προπαγάνδα που επιδιώκει ταυτόχρονα να κοιμίσει τις συνειδήσεις των μαζών, για να κατευθυνθούν οι μελλοντικοί κυβερνοσκλάβοι, υπνωτισμένοι, ατάραχοι και «ασφαλείς» στα καλλωπισμένα ψηφιακά τους μπουντρούμια. Την ίδια ώρα διάφοροι «εξυπνάκηδες» περιπλανώμενοι, εντός και εκτός του διαδικτύου, συνεχίζουν, με την οποιαδήποτε αφορμή να βρίζουν και να κατηγορούν τους χριστιανούς, λέγοντάς τους «πρόβατα», «κοιμισμένους» κλπ. Ενώ την ίδια ώρα, οι ίδιοι παραδίδουν τους «ξύπνιους» δήθεν εαυτούς τους, οικιοθελώς στους μηχανισμούς που εργάζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση της ψηφιακής φυλακής του Μεγάλου Αδελφού. Τρομάρα τους! Από την άλλη πλευρά, κάποιοι «υπερ- ζηλωτές» φωνάζοντας συνεχώς, χωρίς να βγαίνει κάποιο νόημα, «αντιχριστοποιούν» τους πάντες και τα πάντα και αποκόπτουν έτσι, ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, από το να τους πάρουν στα σοβαρά, και να λάβουν ένα μήνυμα προβληματισμού, αφύπνισης και αντίδρασης. Πέρα από κάποιες αξιόλογες αντιδράσεις - αντίδραση από την επίσημη Εκκλησία υπάρχει;

http://santo-rinios.blogspot.com/2010/10/blog-post_22.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.