Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Κραυγή αγωνίας και ελπίδας από ενδιαφερόμενο Δημότη για μια καλύτερη Σαντορίνη!

Αξιότιμε κύριε  Δήμαρχε,
Δια του παρόντος εγγράφου μου, πρωτίστως, έστω και ετεροχρονισμένα θέλω να σας συγχαρώ για την εκλογή σας και σας εύχομαι καλή δύναμη στο έργο σας.
Παράλληλα  όμως, θέλω να σας γνωστοποιήσω ότι προτίθεμαι να φανώ χρήσιμος σε διάφορα θέματα  που χρήζουν στη τοπική μας κοινωνία, με την βοήθεια και συμμετοχή  των ενδιαφερομένων συμπολιτών μας. 


Το πολύφημο νησί μας, πέρα από τη παγκόσμια ακτινοβολία του, χρήσει και της απαραίτητης υποδομής  προκειμένου να διατηρηθεί στα επίπεδα της προβολής του και ως δημότης θα ήθελα να εκφράσω τις θέσεις και τις απόψεις μου, προκειμένου να ανακουφισθεί ο κοινωνικός μας περίγυρος, με ελάχιστο οικονομικό κόστος.
Με τις πιο κάτω θέσεις μου, εκ των προτέρων θέλω να σας τονίσω ότι δεν αποβλέπω σε ίδιον όφελος, αλλά, να βοηθήσουμε στο βαθμό που μπορεί έκαστος, για τα όσα μας προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει η Σαντορίνη, χωρίς τη δική μας παρέμβαση.
1.    Είμαι γέννημα θρέμμα  αυτού του τόπου, όμως μαζί με μένα παράλληλα ζουν και σημαντικές χιλιάδες επισκεπτών, όμως οι βασικοί πυλώνες της υποδοχής του, όπως ο Λιμένας και το Αεροδρόμιο, περιβαλλοντικά είναι υποβαθμισμένοι χώροι, καθώς επίσης και άλλες κοσμοπολίτες περιοχές του νησιού, απ΄ όπου με απλές και εναλλακτικές μας κινήσεις, μπορούμε να αποδώσουμε την επιθυμητή εικόνα που του αρμόζει. 

2.    Τα επίπεδα του πρασίνου αυξάνονται σημαντικά, και δυστυχώς τα προϊόντα του κλαδέματός του, δεν ανακυκλώνονται με αποτέλεσμα να στερούμαστε κάποιες ωφέλιμες υπηρεσίες από την επεξεργασία αυτή, ενώ μέχρι και σήμερα συνεχίζουμε να επιβαρύνουμε τη χωματερή μας άνευ λόγου…
3.    Με την ανεξέλεγκτη δόμησή του, οι σημερινοί κάτοικοι προβαίνουν σε διάφορες ανακατασκευές και τα προϊόντα αυτών, όπως μπάζα και λοιπά προϊόντα, επιφορτίζουν αλόγιστα τον περιβάλλοντα χώρο μας, χωρίς καν να τα αξιοποιούμε.
4.    Οι συνεχείς και τεράστιες καταναλώσεις ύδατος, λόγω της αυξημένης επισκεψημότητας του νησιού, μοιραία ο υδροφόρος ορίζοντας περιορίζεται, και δυστυχώς
τα κενά αυτά δεν αναπληρώνονται, ή έστω και μέρος εξ αυτών.
5.     Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους  κεντρικούς δρόμους, αντιμετωπίζουν έντονα το πρόβλημα της καθαριότητάς τους εξ  αιτίας της  εγκατάλειψης και τον παραμερισμό των δένδρων.
6.    Το οδικό μας δίκτυο (κεντρικό και αγροτικό) σύμφωνα με τις σημερινές μας ανάγκες μπορεί να αξιοποιηθεί και ως χώρος πρασίνου, καθώς και περιπάτου. Αυτό δε, μας το αποδεικνύουν εμπράκτως, τόσο οι επισκέπτες μας, όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, που καθημερινά τους βλέπουμε  να αυξάνονται στους χώρους αυτούς, με κάθε επικινδυνότητα κατά την υφιστάμενη προσπέλασή των.
7.    Μπορεί το νησί μας να είναι μικρό, αλλά η χλωρίδα του είναι αρκετά σημαντική και ενδιαφέρουσα, για το λόγο αυτό επιβάλλεται η δημιουργία ανάλογου πάρκου, προκειμένου να διατηρήσουμε αλλά και να προβάλουμε την χλωρίδα της περιοχής μας.
8.    Ολοκληρώνοντας τις θέσεις μου, αναφέρομαι και στο θέμα των πληθορικών ελαστικών αυτοκινήτων, αυτό πράγματι είναι εύκολο στην ανακύκλωσή του, αλλά αρκετά δύσκολο στη αποσύνθεσή του, το οποίο όμως μπορεί να αξιοποιηθεί στις ανάγκες στη περιοχή μας.
Κύριε Δήμαρχε,
Δεν επιθυμώ να αναλώνω τον πολύτιμο χρόνο σας, όμως επιγραμματικά θέλω να τονίσω ότι,  για τα όσα προανέφερα θεωρούνται  άκρως απαραίτητα για την περιοχή μας και σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ως εξυπνάδα τα όσα περιέγραψα, όμως εκείνο που θέλω να τονίζω είναι ότι με την ανάλογη θέλησή μας και με ελάχιστη οικονομική συμβολή, μπορούμε να πετύχουμε πράγματα και γεγονότα, αρκετά ωφέλημα για ένα νησί που φέρει ένα βαρύ και σημαντικό όνομα που λέγεται
Santorini.

Με εκτίμηση
Μάρκος Ζώρζος
Κάτοικος Έξω Γωνιάς Θήρας
Τηλέφωνο 6939369500
Σαντορίνη 16.1.2012

 Πηγή: Εμείς και η Κοινωνία μας

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.