Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Συσκευή ελέγχει το ροχαλητό

Συσκευή που ελέγχει το ροχαλητό και η οποία μπορεί να εμφυτευτεί λειτουργώντας όπως ο βηματοδότης είναι το νέο επίτευγμα Aυστραλών επιστημόνων, το οποίο υπόσχεται καλύτερη ποιότητα ζωής και γι’ αυτούς που ροχαλίζουν, αλλά και για όσους αναγκάζονται να υποστούν τον χαρακτηριστικό θόρυβο.
Η συσκευή τοποθετείται κάτω από τη γλώσσα κοντά στο νεύρο που ελέγχει τους μύες της γλώσσας και το ενεργοποιεί ανά
διαστήματα, με αποτέλεσμα να μην της επιτρέπει να κλείνει τους αεραγωγούς προκαλώντας το ροχαλητό.
Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει το Έθνος, η συσκευή μειώνει τις επιπτώσεις της κατάστασης που είναι γνωστή ως υπνική άπνοια, η οποία είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που προκαλούν το ροχαλητό. Περίπου το 60% όσων ροχαλίζουν, οφείλουν τη θορυβώδη αυτή διαταραχή ύπνου στο μπλοκάρισμα των αεραγωγών του σώματος από τη γλώσσα και από τα μαλακά μόρια του εσωτερικού του λαιμού.
Η κατάσταση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε αποφρακτική υπνική άπνοια, η οποία παρουσιάζεται σε περίπου 4 στους 100 άνδρες και σε 2 στις 100 γυναίκες. Η αποφρακτική υπνική άπνοια αυξάνει τις πιθανότητες για έμφραγμα, εγκεφαλικό επεισόδιο, υψηλή πίεση και παχυσαρκία.
Σύμφωνα με τους ερευνητές που έφτιαξαν το Σύστημα Ερεθισμού του Υπογλώσσιου Νεύρου, όλοι οι 21 ασθενείς που συμμετείχαν στις δοκιμές του συστήματος εμφάνισαν σημάδια βελτίωσης της κατάστασης τους, ενώ άλλες δοκιμές της συσκευής σε περίπου 30 ασθενείς, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση American Journal of Respiratory and Critical Care, επίσης κρίνονται ως επιτυχημένες.
http://medicalnews.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.