Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Δρώ γιατί Αντιδρώ. Δύναμη ψυχής από τον συμπατριώτη μας Ζαχαρία Βαμβακούση

H ματοάρπα είναι ένα μουσικό όργανο που το χειρίζεσαι μόνο με τα μάτια

Γεια σας!
Ονομάζομαι Ζαχαρίας Βαμβακούσης και είμαι στα τελειώματα της διπλωματικής μου εργασίας πάνω στην μουσική Πληροφορική στο UPF της Βαρκελώνης. Η διπλωματική μου εργασία είναι ένα μουσικό όργανο που μπορεί κανείς αν το χειριστεί μόνο με τα μάτια και προορίζεται για άτομα περιορισμένης κινητικότητας.
Δείτε το βίντεο: http://youtu.be/XyU8FyB0nZ8

Εναλλακτικά μπορεί κανείς να το χειριστεί μόνο με το ποντίκι του υπολογιστή ή σε συνδιασμό με το λογισμικό camera mouse με κινήσεις του κεφαλιού.

Το όλο εγχείρημα το εμπνεύστηκα από την πρωτοβουλία ανοιχτού κώδικα EyeWriter ( http://eyewriter.org/). Ένα λογισμικό για να φτιάχνει κανείς graffiti μόνο με τα μάτια. Η ίδια ομάδα παρέχει οδηγίες για το πως να φτιάξεις μία συσκευή εντοπισμού βλέμματος (eye tracker) μόνο με 40 ευρώ. Αυτήν τη συσκευή χρησιμοποιώ στο παραπάνω demo.
Ψηφίστε! 
Η ματοάρπα (EyeHarp) είναι στην τελική φάση του TEDxAthens.
Η ΜατοΆρπα (EyeHarp)- για άτομα με σοβαρές κινητικές δυσκολίες (όπως τετραπληγία ή σύδρομο εγκλεισμού) που μπορεί κανείς να το χειρίζεται μόνο με το βλέμμα ή κινήσεις του κεφαλιού. Η ΜατοΆρπα έχει ήδη επιλεχτεί από επιτροπή ανάμεσα στις 10 πιο αξιόλογες (από συνολικά 158) συμμετοχές.
"Tο TEDxAthens Challenge, βραβεύει από φέτος μια πρωτότυπη και αξιόλογη δράση στο πλαίσιο του TEDxAthens conference. 
Στόχος του TEDxAthens Challenge είναι να αναδείξει και να υποστηρίξει μια αξιόλογη πρωτοβουλία".
Το αποτέλεσμα της διπλωματικής μου εργασίας είναι ένα μουσικό όργανο -η ΜατοΆρπα (EyeHarp)- για άτομα με σοβαρές κινητικές δυσκολίες (όπως τετραπληγία ή σύδρομο εγκλεισμού) που μπορεί κανείς να το χειρίζεται μόνο με το βλέμμα ή κινήσεις του κεφαλιού. Η ΜατοΆρπα έχει ήδη επιλεχτεί από επιτροπή ανάμεσα στις 10 πιο αξιόλογες (από συνολικά 158) συμμετοχές. Για να αναδειχτεί η πρωτοβουλία της ΜατοΆρπας (EyeHarp) μέσα από το συνέδριο TEDxAthens, και να κερδίσει την στήριξη του ιδρύματος Λαμπράκη για περεταίρω ανάπτυξη ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ. Η ψήφος των χρηστών (μέχρι από το διαδίκτυο θα καθορίσει σε ποσόστό 50% ποιες 3 συμμετοχές θα παρουσιαστούν στο συνέδριο TEDxAthens στις 3 Δεκεμβρίου 2011. Εκεί το κοινό του συνεδρίου θα ψηφίσει την συμμετοχή που θα κερδίσει το βραβείο.

Για να ψηφίσεις την ΜατοΆρπα (EyeHarp) πάτα εδώ και μετά το κόκκινο κουμπί "Ψήφισέ την".

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα βίντεο όπου παίζω μουσική κουνώντας μόνο τα μάτια μου χρησιμοποιώντας το EyeHarp (Ματοάρπα).


Στην ιστοσελίδα του TEDxAthens μπορείτε να δείτε και τις υπόλοιπες 9 ιδέες που ανταγωνίζονται για το βραβείο του διαγωνισμού TEDxAthens challenge.
Σας ευχαριστώ πολύ!
Zacharias Vamvakousis
Εμείς του ευχόμαστε καλή δύναμη στις ανεξάτλητες και συνεχείς δυνάμεις του αγαπημένου μας συμπατριώτη Ζαχαρία!

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.