Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Πολεοδομικές ρυθμίσεις σε περιοχές NATURA και "τυφλά" οικόπεδα

Με αφορμή τις προτεινόμενες από το ΥΠΕΚΑ πολεοδομικές ρυθμίσεις σε περιοχές Natura και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις και κυβερνητικών ακόμη Βουλευτών, θέλω να επισημάνω το επίσης σοβαρό θέμα με τα γνωστά ως "τυφλά οικόπεδα".

Το πρόβλημα που προέκυψε μετά την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας των σχετικών με το θέμα διατάξεων που ισχύουν από το 1985,έχει φέρει σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες φτωχούς ανθρώπους που με νόμιμες διαδικασίες και με στερήσεις αγόρασαν ένα άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο 500 τ μ σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων και σήμερα είναι χωράφι.

Το θέμα είναι γνωστό και δε θα το αναλύσω, θα πω μόνο ότι δεν ευθύνονται οι πολίτες αν το κράτος θέσπισε αντισυνταγματικούς κανόνες ,οι οποίοι μάλιστα εφαρμόσθηκαν αδιατάρακτα επί 25 ολόκληρα χρόνια.Παρά τη σοβαρότητα του θέματος και τις αρχικές ανακοινώσεις-δεσμεύσεις ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση όλα έχουν ξεχαστεί.

Με αφορμή τις νέες προτεινόμενες πολεοδομικές διατάξεις για τις περιοχές Natura νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθεί η πολιτεία και με αυτό το θέμα.Πολύ απλά ,με διάταξη νόμου να μη θίγονται οικόπεδα της κατηγορίας αυτής ,τα οποία κρίθηκαν άρτια και οικοδομήσιμα,σύμφωνα με τις ισχύουσες μέχρι σήμερα διατάξεις.

http://santoriniostypos.blogspot.com/2011/01/natura_17.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.