Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ξενοδοχείο -«κιβωτός», ελέω κλιματικής αλλαγής!


Το «φουτουριστικό» ξενοδοχείο «Κιβωτός» που σχεδίασε ο ρώσος αρχιτέκτονας Αλεξάντερ Ρεμίζοφ

Βερολίνο.  Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου ενέπνευσε ρώσο αρχιτέκτονα, ο οποίος σχεδίασε ένα ξενοδοχείο που μπορεί να χτιστεί επάνω σε νερό, μέσα σε λίγους μήνες, οπουδήποτε στον κόσμο.
Λέγεται "Κιβωτός", αλλά μοιάζει περισσότερο με ένα αναποδογυρισμένο πλοίο επάνω στο νερό. Το νέο σχέδιο του Αλεξάντερ Ρεμίζοφ ανατρέπει την παράδοση που θέλει τα ξενοδοχεία να χτίζονται στη στεριά και μπορεί να γίνει καταφύγιο για την ανθρωπότητα στο μέλλον - αν ο κόσμος ζήσει έναν σύγχρονο κατακλυσμό βιβλικών διαστάσεων.
Ο Ρεμίζοφ σχεδίασε το φουτουριστικό ξενοδοχείο για λογαριασμό της Διεθνούς Ενώσεως Αρχιτεκτόνων (UIA). Συνεργάστηκε με γερμανική εταιρεία μηχανικών και με τον ρώσο επιστήμονα Λεβ Μπρίτβιν, ο οποίος έχει αναπτύξει λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας σε διαστημικούς σταθμούς. Αναζητούν τώρα επενδυτές για να κάνουν πραγματικότητα τα σχέδιά τους.
"Η οικοδόμηση του ξενοδοχείου θα είναι γρήγορη και απλή. Προκατασκευασμένα τμήματα θα μπορούν να στηθούν μέσα σε τρεις-τέσσερις μήνες" , λέει ο Ρεμίζοφ στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Η ευέλικτη κατασκευή, εμβαδού 14.000 τετραγωνικών μέτρων, μπορεί να χτιστεί στα περισσότερα μέρη του κόσμου , ακόμη και σε σεισμογενείς περιοχές.
Ενας κεντρικός πυλώνας θα συνδέει ανεμογεννήτριες και αντλίες στη στέγη, όπου η ηλιακή, αιολική και θερμική ενέργεια θα αποθηκεύονται και θα μετατρέπονται σε ηλεκτρισμό.
"Σχεδιάζουμε και μια εσωτερική ζούγκλα, μέσα στην Κιβωτό, για να δημιουργήσουμε το δικό της μικροκλίμα" , λέει ο Ρεμίζοφ.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=376783&dt=07/01/2011


Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.