Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για το απόλυτο γλύκισμα ψυγείου σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας.
Υλικά συνταγής
Μεταφέρετε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη μερέντα, δηλ. τη ζάχαρη, το γάλα, το σπορέλαιο, το κακάο και το ρούμι και τα ζυμώνετε καλά για να κάνετε το μείγμα ζύμης.
Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ.
Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σας ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγετε σε “φύλλο” πάχους 1 εκ. περίπου (όχι πολύ λεπτό).
Αφαιρείτε με προσοχή τη λαδόκολλα της επιφάνειας και ισιάζεται τη ζύμη, κόβοντας όση εξέχει, περιμετρικά στις άκρες του.
Μαλακώνετε τη μερέντα για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά απλώνετε μια στρώση πάνω από το φύλλο ζύμης.
Με τη βοήθεια της κάτω λαδόκολλας το τυλίγετε σε ένα σχετικά σφιχτό ρολό, το βάζετε για 1 τουλάχιστον ώρα στο ψυγείο και μετά το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Πηγή