Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Μιλφέιγ από πτι μπερ με κρέμα και σοκολάτα

Υλικά
  • 36-40 μπισκότα πτι μπερ
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας καφέ στιγμιαίο
  • Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 300 ml γάλα
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • Για την κρέμα σοκολάτας
  • 300 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομματάκια
  • 2 κρόκους αυγών
  • 200 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
  • αμύδαλα, κακάο, σπασμένο μπισκότο για το γαρνίρισμα
  • Εκτέλεση
  • Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει ρευστή και ομοιογενής. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών έναν έναν, χτυπώντας δυνατά. Χτυπάτε χωριστά την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την ενσωματώνετε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά. Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Βράζετε το γάλα με το μπαστουνάκι της βανίλιας. Αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις γίνει χλιαρό, αφαιρείτε τη βανίλια. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε μικρό, πυρίμαχο σκεύος και προσθέτετε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα χτυπώντας πάντα.
  • Δένετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο. Διαλύετε τον καφέ σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και κατόπιν βάζετε σε τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σκεύος μια στρώση πτι μπερ. Τα περιχύνετε με λίγο καφέ. Απλώνετε μία στρώση σοκολατένια κρέμα.
  • Επαναλαμβάνετε με μία στρώση μπισκότα, τα περιχύνετε με καφέ και απλώνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Κατόπιν πάλι μπισκότα και σοκολατένια κρέμα και τελειώνετε με μπισκότα. Πασπαλίζετε τα πλαϊνά του γλυκού με αμύγδαλα χοντροκομμένα και την επιφάνεια με κακάο και σπασμένα μπισκότα. Σερβίρετε ωραίο, κρύο απ' το ψυγείο.
    ΦΩΤΟ: Γιώργος Δρακόπουλος | STYLING: Tina Webb
  • http://www.icookgreek.com

    Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

    Τα λάθη....

    Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

    Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

    Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
    Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
    Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
    Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

    Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

    Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.