Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Ραβανί “το αυθεντικό”..μια εύκολη συνταγή με σίγουρη επιτυχία!

Μια υπέροχη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, λαχταριστό γλυκό. Ραβανί σιροπιασμένο. 
Μια αυθεντική συνταγή της προγιαγιάς, με σίγουρη επιτυχία. Υλικά συνταγής Για το ραβανί:
1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
ξύσμα 1 πορτοκαλιού

2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. τσαγιού γάλα
1 φλ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα φυστίκια Αιγίνης ή ινδοκάρυδο
Για το σιρόπι:
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
χυμός 1/2 λεμονιού

 Εκτέλεση συνταγής
Για το ραβανί: Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη. Προσθέτετε ένα ένα τα κροκάδια και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά. Προσθέτετε σταδιακά τη φαρίνα και το γάλα και συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα σε χαμηλώτερη ταχύτητα. Προσθέτετε και το σιμιγδάλι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφήνετε το μίξερ.
Σε μπόλ βάζετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Τη προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με μια κουτάλα από κάτω προς τα επάνω κυκλικά.
Αλείφετε με βούτυρο και αλευρώνετε ένα ταψί Νο. 32 , ρίχνετε μέσα το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο και το περιχύνετε με ζεστό σιρόπι πριν κρυώσει τελείως.
Για το σιρόπι: Bράζετε για 4-5 λ από το σημείο βρασμού, όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι.  Το αφήνετε να πιεί το σιρόπι του για 10-15 λ το κόβετε σε κομμάτια [ρόμβους ή τετράγωνα] και πασπαλίζετε το κάθε κομμάτι με λίγα φυστίκια Αιγίνης ή ινδοκάρυδο.
Πηγή
 http://www.healingeffect.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.