Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί σπάμε το ρόδι την Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα;

Την Πρωτοχρονιά το ρόδι επανέρχεται στην επικαιρότητα της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας χάρη στον πρωταγωνιστικό του ρόλο με την έλευση της χρονιάς.
Το έθιμο ξεκινά από τις Σέρρες που φαίνεται ότι πρωτοξεκίνησε και παρακάτω ακολουθεί όλη η αλήθεια για την ιστορία του ώστε να πεισθείτε φέτος και να  το σπάσετε και εσείς!
Οι Σερραίοι δεν σπάνε απλά το ρόδι λοιπόν, όταν
έρχεται η στιγμή της αλλαγής του Χρόνου. 
Το στόρυ έχει ως εξής: 
Αρχικά, ο νοικοκύρης του σπιτιού παίρνει μαζί του (στην εκκλησία) ένα ρόδι. 
Όταν επιστρέφει στο σπίτι με τη νέα χρονιά, δεν μπαίνει μέσα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, αλλά γίνεται σα να λέμε"μουσαφίρης". 
Χτυπά το κουδούνι (μιας και δεν πρέπει να ανοίξει με το κλειδί του) και μπαίνει με το δεξί και με το ρόδι στο χέρι. 
Και κάπου εκεί είναι που το σπάει, αλλά με δύναμη, ώστε να πεταχτούν οι σπόροι παντού, κάτι που μεταφράζεται ως καλοτυχία και υγεία για όλη την οικογένεια. 
Παραδοσιακό έθιμο που αναβιώνεται και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως σε χωριά της Πελοποννήσου.
 http://travelstyle.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.